MAKEUP

GUIDE | Læg den perfekte makeup til et bryllup

Din makeup til et bryllup skal kunne holde hele dagen – og natten med – hvad end om du er brud eller gæst. Her får du gode råd til at lægge en makeup, der holder.

Et bryllup varer som regel fra først på dagen og til langt ud på natten. Det er mange timer, hvor din makeup helst skal blive siddende. INs skønhedsekspert, Lene Huusmann, giver dig her en trin-for-trin-guide til, hvordan du bedst får makeuppen til at samarbejde i de mange festlige og helt særlige timer.

Sådan lægger du makeup til et bryllup:

Underlaget skal være i orden
Et rent, velplejet og fugtet ansigt er allerførste trin, inden du begynder at lægge din makeup. Brug derefter en primer, og lad den tørre et par minutter, inden du fortsætter. Brug en særlig primer til øjnene, hvis du har tendens til at svede over øjenlågene. Det er der mange af os, der gør, hvilket gør det svært at få øjenmakeuppen, herunder særligt øjenskyggen, til at holde i længere tid.

Foundation og mineralpudder
Det er nu blevet tid til at påføre foundation. Brug en god pensel, så du kommer godt rundt i alle afkroge af ansigtet. Dæk eventuelle urenheder og mørke rander med en concealer – her kan du med fordel vælge en vandfast. Fordel til sidst mineralpudder i ansigtet – husk den også på øjenlågene.

Smukke øjne
Vælg en øjenskygge i fast form, ikke cremet. En cremet øjenskygge vil nemlig have svært ved at holde i så mange timer. Vælg eventuelt en brun eyeliner i stedet for en sort, hvis du ønsker et knap så dramatisk look. Det er også en klar fordel at gå efter en vandfast mascara – det behøver jeg vel næppe at uddybe. Husk også dine bryn. Brynene er nemlig med til at ramme ansigtet smukt ind. Farv brynene let op med en brynpen, og red derefter brynene opad med en transparent bryn gel.

Fremhæv dine træk
Blush og highlighter fremhæver dine kindben. Læg higlighter langs dine kindben, smil stort, og læg så din blush på den del af din kind, som bliver rund. Husk, at less is more - især med de rosa nuancer. Også her ville jeg gå efter produkter i fast form, som påføres med pensel eller børste fremfor de cremede af slagsen.

Kysseklar
Inden du går i gang med at lægge makeup, er det en god idé at bruge en god lip scrub og at fugte læberne. Så kan du lade din læbebalsam trænge ind, imens du lægger din øvrige makeup. Hvis du vælger et look med en farvet læbestift, så start med at bruge en lip liner. Den får din læbestift til at holde sig pænt på læberne – og ikke udenfor! Der findes et hav af læbestifter på markedet, som holder bedre end andre.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din makeup? Her finde du inspiration til dit outfit til bryllup

Et sidste tip!
Vær beredt, og pak de mest nødvendige produkter i din håndtaske.

  • Medbring en mineralpudder, så du er klar, hvis du begynder at skinne i ansigtet i løbet af dagen.
  • Du kindkysser sikkert så meget, at din blush vil forsvinde lidt i løbet af festen, så hvis du har den med i tasken, kan du lige give dig selv lidt glød.
  • Læbestift og lipgloss er altid et musthave i festclutchen.
  • En god face mist med SPF er perfekt til et udendørs bryllup. Ud over at beskytte din hud med solfaktor og nedkøle dig, så har en face mist også en form for fikseringeffekt, der holder på makeuppen.

God fest!

LÆS OGSÅ: Stram op! Sådan minimerer du rynkerne

 

Læs mere om: