MAKEUP

GUIDE | Let og lækker sommermakeup

På de varme sommerdage kan makeup føles tung på huden. INs skønhedsekspert, Lene Huusmann, guider dig her til, hvordan du lægger en naturlig og let sommermakeup, som gør det muligt for din hud at ånde i varmen.

Man kan sagtens bære makeup selvom det er varmt og solen skinner. Du skal blot være opmærksom på, hvilke produkter du anvender. INs skønhedsekspert guider dig her til, hvordan du kan lægge en smuk og let sommermakeup, der holder til både sol og varme.

Guide til smuk sommermakeup

En flot makeup starter altid med velplejet hud. Hvis din hud er renset, fugtet og plejet, er der grundlag for at lægge en smuk og naturlig makeup – og husk SPF som en del af din hudplejerutine – særligt om sommeren. Når det er sagt, så tænk på makeup som har den rette konsistens og ikke smelter i varmen samt er lettere transparent så din fine sommerglød for lov at skinne igennem.

LÆS OGSÅ: En anden måde at bære en sommermakeup: No Makeup-Makeup

Følg guiden herunder til en smuk og let sommermakeup:

Mineralpudder
Vælg en god og let mineralpudder, som matcher din hudtone. Denne mineralpudder indeholder endda SPF og fås i et hav af nuancer.


Amazing Base Loose Mineral Powder SPF 20, Jane Iredale, 370 kr. Købes online HER

Concealer
Har du drukket lidt for meget vin i haven, nydt de lyse aftener og slækket lidt på søvnen, så fortvivl ej. Det er ikke mere end en god concealer kan klare. Det nye danske brand Miild har lavet den mest fantastiske concealer. Brug den lyserøde nuance først og de brunlige dernæst og alle mørke rander er pist væk. Dertil er brandet både økologisk, allergivenligt og Svanemærket! Helt fantastisk.


Mineral Concealer Duo, Miild, 240 kr. Købes online HER

Solpudder
Solskin i kinderne så det ser naturligt og sommerlækkert ud. Vælg en solpudder uden for meget shimmer, det kan nemlig få det til at se for makeuppet ud. For tiden er jeg ret vild denne selvbruner-pudder, som giver den fineste solskinsglød i kinderne.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan bruger du selvbruner


Trystal Minerals Self Tan Bronzing, 315 kr. Købes online HER

Blush
Når jeg skal vælge blush om sommeren, kan jeg godt lide at finde en som har en mere nude tone og ikke er for pigmenteret i farven. Denne giver et naturligt strejf på kindbenene, uden det bliver for meget.


Creme Puff Blush, Nude, Max Factor, 99 kr. Købes online HER

Bryn
Brynene indrammer ansigtet så smukt. Derfor er det en god idé at tegne dine bryn en anelse op, så de bliver ens og en smule mere markeret end de muligvis er fra naturens side. Find en brynfarve som passer til dig. Vi ønsker ikke skovsneglelooket, så hellere lidt for lys end for mørk.


Eyebrow Pencil, Soft Blonde, Clarins, 165 kr. Købes online HER

Vandfast mascara
En vandfast mascara er uundværlig i sommervarmen, så undgår du nemlig at din makeup hænger under øjnene. Vælg eventuelt en brun mascara for et mere naturligt dagslook.


Volume Effet Faux Cils Waterproof Mascara, YSL, 255 kr. Købes online HER

Mist med solfaktor
Det her bliver en god ven sommeren over, hvad end du tilbringer den i Danmark eller i sydens sol. En vandmist, der indeholder solfaktor 30. Det betyder, at du både kan køle ned og opfriske din SPF – uden at ødelægge din makeup. Genialt, ganske enkelt.


Hydrabio Mist SPF 30, Bioderma, 50 ml, 126 kr. Købes online HER

LÆS OGSÅ: 8 makeup-tricks, du ikke kender!