MAKEUP

Hemmeligheden til at få din makeup til at holde

Smelter din makeup altid væk? Så mangler du nok dette vidunder i makeuprutinen. Læs med her, og bliv guidet til, hvordan du får din makeup til at holde hele dagen (og natten).

Hvis du endnu ikke bruger primer, går du glip af noget. Primere er kommet for at blive i makeuprutinen, og det er faktisk ikke så underligt, da en god primer nemlig er vejen til en flot, jævn og glat hud – og altså dermed også en pænere makeup.

En god primer skaber fundamentet for en holdbar og mere ensartet makeup. Men hvilken primer skal man vælge? Primere kan noget forskelligt, så din huds behov kan blive mødt med det rette produkt.

LÆS OGSÅ: VIDEOGUIDE | Sådan bruger du en primer

En primer er et makeupprodukt, og som navnet antyder, så er en primer det første, du skal påføre huden i din makeuprutine. Det vil sige, at din hud er klar til primer, når du har renset den og plejet den med serum og dagcreme.

Lad primeren tørre i et par minutter, inden du fortsætter med din makeuprutine. Kom din foundation eller mineralpudder ovenpå primeren, og så er resultatet en flot jævn makeup. Den udglatter nemlig ujævnheder, fine linjer og giver generelt et flot underlag – og så får den altså din makeup til at holde længere og pænere i sommervarmen.

Hvilken primer skal du vælge?

Der findes et hav af primere i både creme-, gelé og pudderform. Primer forbereder huden på makeup og giver din foundation eller pudder noget at holde fast i, så den varer hele dagen. Flere primere indeholder siliconebaserede polymer - såsom dimethicone - på grund af deres udglattende egenskaber. Vær opmærksom på dette, hvis du lider af cystisk akne eller andre hudsygdomme, da du i så fald kan få en allergisk reaktion over for dimethicone.

LÆS OGSÅ: Test af primer - her er den bedste

Primere får makeuppen til at holde længere, men hjælper også med at udglatte fine linjer og store porer. Du kan også få primere med farveegenskaber: Grøn for at udligne rødlig hud og bumser eller gul for at mindske synligheden af mørke rander under øjnene.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Sådan lægger du primer

Hvis du kun skal lægge primer på en lille område, er det en god idé at bruge en pensel - du kan for eksempel bruge en concealer- eller læbebørste. Hvis du vil bruge primer i hele ansigtet, kan du med fordel bruge fingerene og massere produktet ind i huden.

Ud over at få din foundation til at holde hele dagen (og natten, hvis du skal til fest), så kan du også bruge primer på egen. På den måde opnår du et naturligt look.

Find den rette primer til dit behov herunder

Primere til alle behov

Læs mere om: