MAKEUP

MAKEUP | Fra catwalk til hverdag

En ting er at se en flot makeup på en model på en catwalk, noget andet er, hvordan man kan lave samme look hjemme foran spejlet – og om en modeugemakeup fra Milano overhovedet dur under danske himmelstrøg. IN har lokket Ellen Hillingsø til at lege model, og skuespilleren viser tre look, som sagtens kan passe til dansk hverdag og fest!

Catwalkens makeup til hverdag?

Èn ting er at se en vild makeuptrend på modellerne, der spankulerer ned ad catwalken til højtalernes bragende og stemningsfyldte musik mens adrenalinen pumper – en anden er, at stå foran spejlet mandag morgen med en gul øjenskygge i hånden.

Hvordan overføres catwalkens til tider vilde tendenser til et hverdags- eller festlook? IN har sat sig for at vise netop dette, og heldigvis har vi fået smukke Ellen Hillingsø til at agere model på tre lækre looks, der i aller højeste grad er inspireret af catwalkens tendenser.

GUL

Tip fra makeupartisten
Vær ikke bange for at prøve den gule farve. Gul klæder alle øjenfarver. Du skal bare sørge for at bruge masser af mascara, så du ikke kommer til at se syg ud. Så kommer dine øjne til at stråle.

Gult på øjnene blev spottet flere steder, og både Byblos og Sportmax viste den dristige farve på catwalken. Hos Byblos var farven markant, mens den hos Sportmax var mere transparent.

– Vi var inspireret af teenagepigerne i 1970’erne og de tidlige 1980’ere og gik efter en transparent gul nuance på øjnene. Brynene skal være naturlige, ligesom huden er meget rå og naturlig. Kindbenene blev duppet med highlighter for at bevare hudens friskhed, fortæller han.

Til spørgsmålet om, hvorfor han har valgt gul på øjnene, svarer Thomas De Kluyver:

– Fordi gul netop ikke var at se i tøjkollektionen, så den gav et godt modspil, og fordi den er frisk, ungdommelig og meget nu.

LÆS OGSÅ: VIDEOGUIDE | Makeup fra dag til aften

Produkter anvendt til Ellens look:
Soft Lotion, La Mer, 1.785 kr. Købes online HER
Lipstick, Faux, Mac, 165 kr. Læs mere HER
Face Mist, Bobbi Brown, 100 ml., 225 kr. Købes online HER
Waterweight spf 30 Foundation, Mac, 260 kr. Læs mere HER
Eyeshadow, Bright Sunshine, Mac, 150 kr. Læs mere HER
Cream Colour Base, Pearl, Mac, 165 kr. Læs mere HER

MØRKE LÆBER

Tip fra makeupartisten
Brug en læbescrub og sørg for at pleje dine læber godt, før du putter læbestiften på. Så bliver læbestiften nemmere at lægge på, og den holder længere.

Der var fokus på læberne hos den italienske designer Marco de Vincenzo. Alle modeller havde røde læber, men i forskellige farver, som passede til deres påklædning.

– Kvinder har forstået, at de kan lave et statement ved kun at tage læbestift på. Derfor er looket et meget rent ansigt med en sund, strålende hud. Lipgloss på øjenvipperne giver et vådt, flydende udtryk som modspil til de matte, stærke læber. Farven på læberne fanger en detalje i outfittet, som kunne være tasken eller sålen på en sko, fortæller showets makeupartist, Terry Barber.

Produkter anvendt til Ellens look:
Retro Matte Liquid Lipcolour, Oh Lady, Mac, 205 kr. Læs mere HER
Bronzing Powder, Mat Bronze, Mac, 215 kr. Læs mere HER
Revitalizing Supreme Plus, Estée Lauder, 50 ml, 795 kr. Købes online HER
False Lashes Extreme Black Mascara, Mac, 165 kr. Læs mere HER
New Dimension Plump + Lip Treatment, Estée Lauder, 400 kr. Købes online HER

SMOKEY EYES

Tip fra makeupartisten
Gloss fungerer på catwalken, men ikke i virkeligheden, da den får øjenskyggen til at løbe. Læg eyelineren mellem vipperne og langs vippekanten og ton den godt ud. Det er vigtigt, at farven indrammer øjet helt uden huller. Derefter lægger du øjenskyggen. Jo flere kunstige øjenvipper du bruger, jo mindre sort øjenskygge behøver du at lægge på. 

Makeuppen hos designer Alberta Ferretti havde ifølge makeupartist Val Garland en snert af spansk indflydelse kombineret med maleren Frida Kahlos stil.

– Huden er fugtet, og øjenmakeuppen er inspireret af en blanding mellem Carine Roitfeld (stilikon og tidligere chefredaktør på fransk Vogue, red.) og Kate Moss. En slags enkelt ‘sidst på natten’-look med børstede bryn, let markerede kindben med highlighter på toppen, nude læber og en sort streg på den våde vippekant, siger han.

Produkter anvendt til Ellens look:
Eyeshadow, Carbon, Mac, 165 kr. Læs mere HER
Studio Finish Concealer, Mac, 155 kr. Læs mere HER
Illuminating Primer, Tom Ford, 50 ml., 495 kr. Købes online HER
Origins Lip Remedy Soothing Lip Saver, 15 ml., 165 kr. Købes online HER
Eye Repair Cream, Bobbi Brown, 15 ml. 565 kr. Købes online HER
Vippebuketter, Lash #30, Mac, 115 kr. Læs mere HER
Tecknakohl, Graph Black, Mac, 135 kr. Læs mere HER

LÆS OGSÅ: 13 frisurer til foråret – hvilken skal du have?