MAKEUP

Microblading: Alt du skal vide om tatoverede øjenbryn

Microblading er en af de helt store tendenser inden for brynbehandlinger. Men virker tanken om at få tatoveret øjenbryn lidt ekstrem? Så bliv klogere på microblading her.

Tanken om at vågne op med helt perfekte bryn kan vist appellere til de fleste, men frygten for at få tatoveret et par forkertformede skovsnegle i panden kan nok også skræmme nogle stykker væk fra permanent makeup. Men behøver microblading være så nervepirrende? Vi har undersøgt skønhedstendensen.

Hvad er microblading?

Microblading er en semi-permanent brynbehandling – også kaldet hairstroke – som får det bedste ud af dine bryn. Det er nemlig muligt at forbedre form, fylde og bredde på en æstetisk og naturlig måde. Formgivningen af brynene med microblading kan også være med til at give et (ansigts)løft. Det er muligt at skabe de perfekte bryn, selv hos personer med mangelfuld eller sparsom hårvækst.

Læs også: Få fantastiske øjenbryn med lille, mellem eller stor indsats

Forud for brynbehandlingen

Det er vigtigt at komme til en konsultation cirka en uge før selv behandlingen.

Har får man lavet en lille farvetest (bag øret), så man ved om man kan tåle den farve der vil blive brugt. Ligesom brynene iagttages og planerne drøftes. Her vil man også kunne høre om hele processen. Vælg kun en autoriseret behandler.

Sådan foregår microblading

Den første behandling tager cirka to timer. Største delen af tiden går med at måle, tegne og i det hele taget formgive brynene. Der bliver kigget på ansigtsform, opmåling, og så kigger man individuelt på de nuværende bryn, så hele looket bliver så naturligt som muligt. Du vil være med i hele processen. Når optegningen af færdig, kan du godt føle, at det ser lidt voldsomt ud, da brynenes kommende form er tegnet op med tykke streger. Men de skal fungere som en ramme for behandleren og er altså ikke et helt vellignende billede af, hvordan dine tatoverede bryn kommer til at se ud.

Når de rette streger er sat, starter den mere smertefulde del af behandlingen. Et lille kuglepenslignende redskab med flere knive i enden ridser roligt hul i din hud og farven påføres derefter. Brynteknikeren optegner hver eneste hårstrå på huden, hvilket får det til at virke super naturligt. Det er ikke synderligt smertefuldt, og man kan få bedøvende creme på. Det kan dog mærkes. 

Når behandlingen er overstået

Efter første behandling skal der gå en måned inden anden behandling (som er med i prisen) og herefter holder resultatet i cirka 9-12 måneder. Resultatet kan variere fra person til person.

Du får en lille salve med hjem, som du skal smøre brynene med de første par dage, mens huden heler op. Den første uge må du ikke bruge makeup eller andet på brynene, ligesom du skal undgå hård træning og svømmehallen.

Er microblading pengene værd?

Microblading er ikke blot tidsbesparende hver eneste morgen, hvor du kan skippe at lægge makeup på brynene. Det er nemt, når du holder sommerferie og ikke gider makeup. Og det mest væsentlige ved at få lavet semi-permanente bryn er klart det løft, det giver hele ansigtet for ikke tale om den karakter og gennemførthed, dit look får.

Hvad koster microblading?

Microblading af dine bryn koster cirka 3.000-4.500 kr.

Psst... Læs mere om microblading hos BrowWow HER

Læs også: Videoguide til perfekte bryn

Læs mere om: