MAKEUP

Økologisk makeup: Her er 5 gode brands

Der er en stigende interesse for økologisk makeup. Bliv klogere på de brands, der gør det bedst her.

Økologi er ikke kun noget, der rykker i køkkenskufferne. Økologisk hudpleje og økologisk makeup er sprunget højt op på danske kvinders prioriteringslister. Efterspørgslen har sat sine præg i skønhedsbranchen, og der er kommet flere spillere på banen, når det gælder økologisk makeup.

For de fleste af os er makeup noget, vi kommer i ansigtet og går rundt med i timevis hver eneste dag, og det er derfor et godt sted at spare på tilsætningsstofferne. Her guider vi dig til fem økologiske (og gode!) makeup-brands.

LÆS OGSÅ: Sådan renser du dine makeupbørster

5 økologiske makeup-brands

Jane Iredale

Er du til mineralmakeup, så skal du ikke lede længere. Jane Iredale arbejder med, at huden skal kunne ånde, selv om man har makeup på og derfor bliver der hele tiden udviklet og kræset om produkterne fra brandet. Umiddelbart kan emballagen måske virke kedelig, men du må ikke tage fejl. Det er økologisk makeup af høj kvalitet.

Kjær Weis

Nok er Kjær Weis et velkendt og hypet kosmetikmærke fra New York, men vidste du, at det er danske Kirsten Kjær Weis, som står bag de lækre produkter?  Ud over at være økologiske, tænker Kjær Weis også en del i refill-produkter, som du kan få fyldt op. Det gør det ekstra bæredygtigt at bruge produkterne.

LÆS OGSÅ: Makeup uden kemi - 5 brands, du skal kende

Miild

Bag det danske mærke Miild står to passionerede piger, som selv lider af parfumeallergi og derfor fik idéen til at udvikle Miild, som har hele tre certificeringer.  De har netop lanceret en mascara til makeup-kollektionen, og man kommer med garanti til at se mere til dem i fremtiden. Produkterne er lækre, og deres concealer er hurtigt blevet en favorit.

The Organic Pharmachy

Engelske The Organic Pharmachy åbnede deres første butik i London i 2002, og siden har de taget verden med storm. Du kender sikkert en eller flere af deres hudplejeprodukter, og deres makeuplinje er helt sikkert også et godt valg, hvis du ønsker økologiske produkter. Stifterne bag er uddannet farmaceuter med speciale i urtemedicin og homøopati og bruger den baggrund og viden til at udvikle produkterne

LÆS OGSÅ: alt du skal vide om bæredygtig makeup

Dr. Hauschka

Du kender måske tyske Dr. Hauschka fra deres fremragende hudplejeprodukter, men de har også en bred vifte af økologisk makeup.

LÆS OGSÅ: Fodterapeuten advarer: Det her må du aldrig gøre ved dine fødder

Læs mere om: