MAKEUP

Sådan får du din læbestift til at holde hele natten

Kysse, spise, drikke, pudse næse – alt sammen noget der trods alt skal gøres ind i mellem. Men læbestiften skulle jo helst holde hele (nytårs)natten. Her er nogle gode fif til at forlænge levetiden på din læbestift.

3 tips der for din læbestift til at holde

Du kender det sikkert godt, selvom du har taget læbestift på for en halv time siden, så er den nærmest væk efter et lille glas bobler. Mange læbestifter lover lang holdbarhed, men forsvinder alligevel hurtigt. Men med disse tips kan du virkelig få din læbestift til at holde længe.

LÆS OGSÅ: TREND | Hår med glamour

1. BASEN ER VIGTIG

Start med at peele din læber, så du får fjernet de tørre flager og døde hudceller. Du kan bruge en opvredet vaskeklud til blidt at gnubbe overfladen med eller også kan du nemt selv lave en lille skrubbecreme af sukker og lidt oliven- eller kokosolie. Eller prøv at smøre en smule honning på tørre læber og lad den virke i fem minutter for en blødgørende effekt.

Foto: AOP

2. UNDER LÆBESTIFTEN

Pres læberne sammen om en kleenex for at fjerne fedtstof fra læberne ellers glider læbestiften nemmere af igen. Kom evt. en smule concealer eller foundation på læberne, det giver en glattere base til læbestiften. Der findes også læbeprimere fra f.eks. Mac, den glatter de små ujævnheder i læberne ud og sørger for, at læbestiften ikke løber ud i linjerne omkring munden.

Prep + Prime Lip, Mac, 150 kr.
Fås online HER

3. LIPGLOSS ELLER LÆBESTIFT

Læbestift holder klart længst, da den er mere rig på pigment og konsistensen bedre kan sidde fast på læberne. Tegn gerne din mund op med en nudefarvet lipliner først, det er virkelig en effektiv metode at få din læbestift til at holde bedre på. For den allerbedste holdbarhed, påfør læbestiften med en lille læbepensel, så farven kommer ned i alle små linjerne i læberne. Tryk derefter læberne af på en kleenex og fordel en smule løs pudder på læberne med en lille pensel. Læg derefter endnu et lag læbestift. Voila, du er klar til fest med smukke, holdbare læber.

Colour Elixir Lip Liner, Max Factor, 69 kr.
Fås online HER

Foto: PR