MAKEUP

Sådan lægger du den perfekte sommermakeup – de her produkter skal du droppe

Når sol og sommer melder sig, kan makeup hurtigt føles tung og klistret på huden, men det er der råd for. Se her, hvilke produkter du skal vælge for at få en let og naturlig sommermakeup, som gør det muligt for din hud at ånde i varmen.

En god start på sommermakeup

En flot makeup starter med en ny-renset og velfugtet hud. Når din hud er renset, fugtet og plejet, giver det et godt grundlag, som der skal til, for at lægge en smuk og naturlig makeup – og husk i øvrigt altid SPF, som en del af din hudplejerutine – særligt om sommeren.

Huden

Ryd op – og ud – i dine makeupprodukter. Det er ikke meningen, at vi skal bruge den samme makeup både sommer og vinter. For det første skifter vores hudtone, og derfor kan nuancerne i den makeup, du har brug for, variere meget. For det andet har vi slet ikke brug for tung makeup, som foundation, om sommeren. Brug hellere en løs mineralpudder, hvis du gerne vil dække en anelse eller skabe ensartethed i huden. Kunsten er ikke at få for meget makeup på. Om sommeren skal makeuppen være mere transparent, så din fine sommerglød får lov at skinne igennem din makeup.

Concealer

Har du drukket lidt for meget rosé i haven, nydt de lyse aftener og slækket lidt på søvnen, så bare rolig, det er ikke mere end en god concealer kan klare. Find en, som er let i konsistensen, så den ikke lægger sig i de fine linjer rundt om øjnene. 

Bronzer

Mangler du stadig lidt farve, så snyd dig til den. En god solpudder, også kaldet bronzer, er god til at give et naturligt og sommerlækkert udtryk. Vælg en uden shimmer, det kan få looket til at se for makeuppet ud, og det er ikke formålet.

Blush

Når man skal vælge blush om sommeren, er det en god idé at finde en, som har en mere nude tone og ikke er for pigmenteret i farven. Denne giver et naturligt strejf på kindbenene, uden det bliver for meget. En nude- eller ferskenfarvet nuance klæder de fleste hudtyper.

Bryn

Brynene indrammer ansigtet, og flotte bryn er med til at give dit ansigtsudtryk et løft. Derfor er bryn faktisk ret vigtige for dit udseende. Få dem farvet hos en kosmetolog, så du er fri for at tegne dem op selv.

LÆS OGSÅ: Sådan får du fantastiske øjenbryn

Øjne

Drop de mørke øjenskygger, og vælg i stedet ferskenfarvede eller nude øjenlåg. Hvis du bruger en form for øjenskygge, så læg en primer under, så du slipper for at øjenskyggen sætter sig i ”kager” på øjenlåget.

Vælg altid en vandfast mascara om sommeren, så er du fri for at tørre mascara af kinderne flere gange dagligt i varmen. Skift eventuelt den sorte mascara ud med en brun, der giver definerede vipper, men på en mere naturlig måde.

Mist og beskyttelse

Gør det for vane at have en mist, der indeholder SPF i tasken. På den måde kan du både få en opfrisker i varmen, men også påføre lidt ekstra solfaktor ovenpå makeuppen, hvis du skulle ende på café i solen efter arbejde.

LÆS OGSÅ: Få smukke sommerfødder med pedicure

Læs mere om: