MAKEUP

Sådan renser du dine makeupbørster

Er du i tvivl om, hvor ofte du skal rense dine makeupbørster? I denne store renseguide får du svar på alle dine spørgsmål!

Du har helt sikkert nogle makeupbørster og pensler, som du anvender hver dag til at påføre din basismakeup. Alle de makeuprester som efterlades i dine pensler og børster efter brug, er med til at danne bakterier. Disse bakterier kan give dig irriterende urenheder og en mere olieret hud. Derfor er det vigtigt, at du husker at rense dine makeupbørster og pensler.

Vidste du, at..
du skal rense dine makeupbørster og pensler inden, du tager dem i brug? På den måde er du sikker på, at alle kemikalier og farverester er skyllet ud.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du den rette blush

Så ofte skal du rense dine makeupbørster

Det anbefales, at du renser dine makeupbørster hver 7. dag. Hvis du opbevarer alle dine makeupbørster samlet, er det en god idé at rense dem alle sammen, når du nu er i gang.

En anden fordel ved at rense dine makeupbørster og pensler er, at du forlænger deres levetid. Hvis du prioriterer at købe kvalitetsmakeupbørster, kan de holde i op til flere år.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den rette foundation

Renseguide: sådan renser du dine makeupbørster

Du kan både anvende en helt almindelig shampoo, opvaskemiddel eller en showergel til at rense dine makeupbørster og pensler med. Det anbefales dog, at du anvender produkter, som ikke indeholder parfume. På den måde undgår du, at din hud efterfølgende bliver irriteret.

  1. Skyl dine makeupbørster i lunkent vand – kun børstehårene
  2. Tilføj lidt sæbe og gnid det forsigtigt ind i børstehårene
  3. Skyl shampooen ud - indtil vandet igen er klart
  4. Tryk forsigtigt det overskydende vand ud af børstehårene og læg børsterne til tørre på et rent klæde

Husk at...
du skal holde ved skaftet på dine makeupbørster, når du renser dem. På den måde kan vandet ikke komme ind i det område, hvor børstehårene er limet fast.

LÆS OGSÅ: Økologisk makeup – her er 5 gode brands

Produkter du også kan anvende til at rense dine makeupbørster

Udover den effektive rensemetode, som er beskrevet i renseguiden, så er der også andre rensemuligheder. Flere brands er nemlig begyndt at lave deres egen brush cleaner spray og renseservietter, som gør det nemt for dig at rense dine børster. Dog er fremgangsmåden i renseguiden den mest effektive, hvis du vil fjerne alle makeuprester og uønskede bakterier.

LÆS OGSÅ: 9 facts om kosmetik, du skal kende

Hvis du ønsker at rense dine makeupbørster, kan du også anvende disse produkter:

Brush cleaner fra Jane Iredale

Det økologiske kosmetikbrand Jane Iredale har udviklet denne hurtigtørrende brush cleaner. Ved at spraye dette produkt på dine makeupbørster, kan du nemt fjerne alle de overskydende makeuprester.

Brush cleaner, Jane Iredale, 175 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Face mapping – dit ansigt afslører mere end du tror

Renseserviet fra Ecotools

Ecotools, der bl.a. selv producerer kvalitetsmakeupbørster, har udviklet disse smarte renseservietter, der gør det nemt at rense dine makeupbørster.

Makeup brush cleaning cloths, Ecotools, 79.95. Kan købes online HER

Makeupbørster med syntetisk eller naturligt hår?

Makeupbørster med naturligt hår er ofte blødere end de syntetiske, og de er specielt gode at anvende, når du skal påføre dine tørre makeupprodukter – eksempelvis din mineralpudder.

Makeupbørster med syntetisk hår er lavet af en sammensætning af plastik, nylon og polyester. I form af deres lidt ’hårdere’ konsistens, er de ekstra velegnet at anvende til din flydende makeup – eksempelvis din foundation. I dag er producenterne dog blevet meget bedre til at producere bløde makeupbørster med syntetisk hår.

Hvad skal du vælge?
Selvom makeupbørster med naturligt hår er dyrere end de syntetiske, så er det ikke ensbetydende med, at deres kvalitet er bedre. Flere brands skaber i dag både makeupbørster i naturligt og syntetisk materiale. Dog er flere brands – grundet et højere fokus på dyrevelfærd – begyndt kun at producere makeupbørster med syntetisk hår.

Gå derfor efter at finde nogle makeupbørster i god kvalitet – for de kan faktisk holde i op til 15 år, hvis du betaler dét ekstra for et kvalitetsprodukt.

LÆS OGSÅ: Makeup uden kemi – 5 brands, du skal kende

5 makeupbørster i god kvalitet

Her finder du en liste over 5 uundværlige makeupbørster, som du helt sikkert ikke kan undvære i din makeuppung.

Makeupbørste til mineralpudder

Nilens Jord har lavet denne Kabuki makeupbørste, som passer perfekt til påføring af din mineralpudder. De syntetiske børstehår er ekstra bløde, så du nemt kan opsamle pudderen.

Makeupbørste, Nilens Jord, 189.95 kr. Kan købes online HER

Makeupbørste til foundation

Påfør din foundation med denne makeupbørste fra NYX. Den er lavet af en blanding af naturlige og syntetiske børstehår, som giver dig en ensartet dækning.

Makeupbørste, NYX, 179.95 kr. Kan købes online HER

Makeupbørste til blush

Miilds syntetiske makeupbørste er perfekt at anvende til at påføre din blush, grundet dens skrå facon.

Makeupbørste, Miild, 209.95 kr. Kan købes online HER

Makeupbørste til concealer

Få en makeupbørste der er lavet i bæredygtige materialer. De syntetiske børstehår gør det nemt for dig at påføre din concealer.

Makeupbørste, So Eco, 49.95 kr. Kan købes online HER

Makeupbørste til øjenskygge

Med denne makeupbørste fra MAC, kan du lægge din øjenmakeup. De syntetiske børstehår er lavet på en speciel fiberteknologi, som gør det nemt for dig at påføre din makeup.

Makeupbørste, MAC, 214,95 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om bæredygtig makeup