MAKEUP

SKØNHED | 5 lipstick hacks der vil gøre din hverdag nemmere

Har du svært ved at få læbestiften til at holde hele dagen, eller døjer du sommetider med læbestift på tænderne? IN giver her de bedste tips og tricks til dig, der bruger læbestift.

1. Exfoliér for friskere og blødere læber

Hvis du ofte bruger læbestift, er det en god idé at eksfoliere dine læber en gang i mellem. 

 • Lav din egen hjemmelavede scrub ved at mixe en smule olivenolie sammen med sukker i en skål - konsistensen må gerne være tyk.
 • Brug din pegefinger eller en vaskeklud til at fordele blandingen på læberne og massér blidt i cirkulære bevægelser.
 • Vask derefter blandingen af med vand og afslut med en god læbebalsam - og voíla, du har helt bløde, lækre læber!

Du kan også købe en færdiglavet læbe-scrub. IN anbefaler 'The Lip Scrub- Brown Sugar' Lip Exfoliator fra Sara Happ. Fås online HER 

2. Aldrig mere læbestift på tænderne

 • Undgå læbestift på tænderne ved at stikke en pegefinger ind i munden og saml læberne blidt rundt om fingeren og hiv ud.
  På denne måde undgår du, at overskydende læbestift smitter af på tænderne.
 • En anden mere velkendt metode er, at man samler læberne rundt om en serviet og klemmer til et par gange.
 • Du kan også vælge at kaste dig ud i en mat liquid lipstick, som er en flydende læbestift, der har samme form som en lipgloss.
  Det specielle ved denne læbestift er, at når den tørre ind, bliver den helt mat, og holdbarheden er fænomenal - medmindre du spiser noget mad med et højt fedtindhold.

Flere store makeup-brands har kastet sig ud i disse typer læbestifter, men ikke alle er lige gode. De kan være ekstremt udtørrende for læberne, og holdbarheden kan desuden variere. IN anbefaler Dose of Colour, som er en af bedste liquid lipsticks på markedet i øjeblikket og kan købes HER

3. Forlæng holdbarheden af din læbestift

 • Du kan vælge at bruge en lipliner i en matchende farve på hele læben, inden du tager læbestift på. Liplinere er tykkere i konsistensen og holder derfor længere på læberne. Liplinere hjælper også med at holde læbestiften på plads og gør selve påføringen af læbestiften nemmere.
 • En anden måde, hvorpå du kan at øge holdbarheden af læbestiften, er ved først at påføre læbestiften, derefter duppe en serviet over læberne og så påføre et lag læbestift igen. 

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktørens favoritter: Pleje indefra og ud

4. Til dig der ikke kan få nok af matte læbestifter

 • Der findes et trick, der kan gøre alle læbestifter matte. Efter du har påført en almindelig læbestift, tag en serviet henover munden og dup let transparent pudder udenpå servietten med en makeupbørste. Dette vil give din læbestift en mat finish og få den til at holde længere.
 • Et andet trick er, at du kan bruge din lipliner som læbestift, da mere eller mindre alle liplinere er matte i farven.
   

Hvis du er til en lidt lettere løsning, er der netop udkommet et helt nyt mirakel-produkt! Den nye Insta-Matte Lipstick Transformer fra Smash Box gør alle dine læbestifter matte med et lille svip. Halleluja, sådan en opfindelse har vi ventet på! Den kan købes i Sephora-butikker eller online HER

Smashbox, Insta-Matte Lipstick Transformer, 10 ml. 
PR

Smashbox, Insta-Matte Lipstick Transformer, 10 ml. 

5. Tørre læber? 

 • Hvis du ofte døjer med tørre læber og derfor af den grund sjældent går med læbestift, skal du vælge en læbestift med læbebalsam i. 

Fx Pop lip colour and primer fra Clinique holder din læber fugtige og farverige hele dagen. Fås online HER

 • Brug en læbepomade inden eller efter påføring af læbestift. Det vil muligvis mindske holdbarheden, men til gengæld holde dine læber bløde og give din læbestift glans.

Hvis du står og mangler en virkelig god hverdags-læbepomade, så kan den prisvindende Carmex læbepomade anbefales. Den fås i diverse supermarkeder og kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Caitlyn Jenner i banebrydende samarbejde med MAC

 

Læs mere om: