MAKEUP

SKØNHED | Sådan får du perfekte røde læber til fest

Røde læber er perfekt til fest. IN guider dig til de bedste produkter - alt fra matte og skinnende læbestifter til den helt rigtige lipgloss. Få også tips til, hvordan du får farven til at holde hele aftenen!

Knaldrøde læber kan peppe en helt almindelig onsdag (og et ellers halvkedeligt outfit) godt op. De røde læber er med andre ord ikke kun forbeholdt fest, julebal og nytår, men det er selvfølgelig her i festsæsonen, at mange kaster sig ud i den smukke og sexede læbefarve. Men har du styr på, hvordan du får farven til at holde sig pænest på læberne længst muligt?

Her får du tips og tricks til at påføre din læbestift, så den holder hele natten.

Det kan også være svært at finde den helt rigtige farve eller konsistens, når det kommer til røde læber. Derudover bliver der ved med at komme nye former for læbestifter hver sæson, som også kan forvirre endnu mere. Vi guider dig derfor til de bedste produkter med de allerflotteste dybe røde farver til en festlig begivenhed – eller til hverdag! Se dem i bunden af artiklen.

LÆS OGSÅ: Videoguide | Røde læber til fest

7 tips til perfekte røde læber

Tip 1
Forbered og fugt dine læber

Ligesom resten af din hud altid skal fugtes og plejes, gælder det samme for dine læber. Start med at fjerne tørre flager på dine læber ved at eksfoliere dem, og giv dem efterfølgende masser af fugt. Du kan eksempelvis lave dine egen læbe scrub ved at blande en teske sukker med olivenolie, som du gnider dine læber med. Derefter slutter du af med en plejende læbepomade. Hvis du ikke laver din egen eksfoliering, kan du købe en lip scrub. Ecooking laver en fantastisk en af slagsen, som du kan købe lige HER (sponsoreret link).

Tip 2
Start med en neutral base

Hvis du påfører et tyndt lag af din foundation på læberne, før du påfører læbestift, får du en mere stærk, ægte rød farve. Det får desuden din læbestift til at holde længere.

Tip 3
Hold farven på plads med lip liner

Påfør en lip liner rundt langs din læbekant – dette gør at din læbestift ikke løber ud i de små linjer ved læberne. Lip lineren skal matche din læbestift eller gloss, så du undgår 90’ernes lip liner-trend, hvor lip lineren var tydeligt mørkere end læbestiften. Går du efter at fremhæve dine læber lidt ekstra? Så læg din lip liner en millimeter uden for din læbekant – ikke mere, så ser det for kunstigt ud. Hvis du vil have ekstra holdbarhed på læberne, så fyld dine læber ud med lip lineren først, og læg læbestiften på bagefter.

Tip 4
Forlæng holdbarheden

Nogle læbestifter holder generelt bedre på læberne end andre, men hvis du vil hjælpe din læbestift lidt på vej, kan du bruge en smule pudder ovenpå din læbestift.
Brug pudderen på dine læber, før du påfører læbestiften, eller brug den efter din læbestift er lagt på. Det gør du ved at tage en Kleenex foran munden og børste pudder over læberne med en stor børste. Pudderen vil trænge gennem det fine papir og lægge sig jævnt på dine læber, men uden at ødelægge din farve.

Tip 5
Mere end et lag

Fjern overskydende læbestift ved at presse læberne på et stykke papir efter første lag læbestift. Påfør derefter endnu et lag læbestift. Dine læber er nu farvemættede, og din læbestift er smuk og rød, og du er klar til hverdag eller fest.

Tip 6
Genopfrisk i løbet af aftenen

En pæn læbestift kræver vedligeholdelse – især hvis du er til middag, hvor du spiser og drikker. Hvis du har fulgt overstående tips, kan din læbestift klare lidt af hvert, men det kan alligevel godt blive nødvendigt at friske læberne op i løbet af aftenen. Så tag aldrig afsted uden din lip liner og læbestift i håndtasken, så du lige kan friske looket op på badeværelset.

Tip 7
Sugerørstricket

Er du ude og drikke drinks med veninderne, så vælg altid drinks med sugerør, hvis du vil have din læbestift til at holde ekstra godt. Så slipper du for afmærkninger på glasset, og dine læber er røde i længere tid.

Mat, skinnende eller klassisk?  IN har udvalgt 3 forskellige læbestifter

Den matte
Mat læbestift var super hot på catwalken denne sæson. Den matte læbestift er utrolig god, når det kommer til holdbarhed, da den vil tørre mere ind – dog uden at udtørre dine læber. Den smitter heller ikke af på samme måde, som en mere skinnende læbestift gør det.

Absolu Rouge Cream Matte, Lancôme, 255 kr. Kan købes online HER

Den skinnende
Den skinnende læbestift er ikke helt så mættende og passer derfor godt til dig, som ikke ønsker en knaldrød læbestift. Den cremede konsistens giver nærmere følelsen af en læbepomade på læberne.

Ceramide Ultra Lipstick, Elizabeth Arden, 230 kr. Kan købes online HER

Den klassiske
Den klassiske læbestift har en god pigmentering der er hverken mat eller skinnende, men lige midt i. Denne er ovenikøbet økologisk og nem og arbejde med, ligesom den holder flot på læberne.

Læbestift i 'Love', Kjær Weis, 399 kr. Kan købes online HER (sponsoreret link)

 

Læs mere om: