MAKEUP

Find den rette øjenskygge til din øjenfarve

Vidste du, at der er bestemte øjenskyggefarver, som passer til din øjenfarve? Disse farver kan endda være med til at fremhæve dine øjne. Her kan du finde ud hvilke øjenskyggefarve, du skal have fingrene i!

 

Er du typen, som er groet lidt fast i at bruge de samme farver i din makeup? Eller holder du dig til de sikre, brun og sort? Så kig med her – for du kan sagtens springe ud i nye farver, der endda kan komplementere din øjenfarve!

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den rette foundation

Disse øjenskyggefarver passer til din øjenfarve

Hvad end du har blå, grønne, brune eller grå øjne, så er der bestemte farver, der passer til din øjenfarve. Her finder du et større udvalg af strålende øjenskyggefarver - find netop DIN farve.

Øjenskygge til blå øjne

For at skabe intensitet og dybde kan du prøve en petroleumsgrøn øjenskygge, som er en flot kontrast til dine blå øjne og derved virkelig få dem til at lyse. Har du ikke mod på at lægge den på hele øjenlåget, så brug den evt. som en blød eyeliner langs vippekanten. Er du til de lidt mere klassiske farver, vil blomme, dyb lilla og metalliske nuancer som bronze og grå virkelig få den blå øjenfarve til at stråle.

Petroleumsgrøn øjenskygge, Chanel, 259.95 kr. Kan købes online HER
Lilla øjenskygge, MAC, 184.95 kr. Kan købes online HER
Bronze øjenskygge, NYXm, 59.96 kr. Kan købes online HER

Øjenskygge til grønne øjne

Er du så heldig at være udstyret med grønne øjne, kan du næsten bruge alle farver. Men særligt de mere dybe blomme-farver med en rødlig undertone, en metallisk mosgrøn eller taupe, som er en grå/lilla nuance, vil få den grønne øjenfarve til at poppe.

Mosgrøn øjenskygge, Nilens Jord, 144.95 kr. Kan købes online HER
Blommefarvet øjenskygge, Lancôme, 234.95 kr. Kan købes online HER
Taupe øjenskygge, MAC, 149.95 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: De bedste mascaraer i 2019

Øjenskygge til brune øjne

Har du brune øjne, kan du fremhæve farven med andre mørke nuancer. Det lyder måske ikke som et oplagt valg, men en mørkeblå farve kan skabe en blødere kontrast til de varme, brune øjne. Er dine øjne mere lysebrune, kan du forstærke farven med en metallisk guld-grøn eller kobberfarvet øjenskygge. Prøv også at anvende en øjenskygge i rent guld, når du vil have mere lys til øjnene.

Mørkeblå øjenskygge, Nilens Jord, 144.95 kr. Kan købes online HER
Guld øjenskygge, Clarins, 194.95 kr. Kan købes online HER
Metallisk grøn-guld øjenskygge, Estee Lauder, 244.95 kr. Kan købes online HER

Øjenskygge til grå øjne

For at fremhæve den blå farve, der kan være gemt i dine grå øjne, kan du bruge en glitrende koksgrå øjenskygge som kontrast. Vil du have et varmere og blødere udtryk, fremhæver bronze og kobber de små brune prikker, mange kan have gemt i iris.

 

Kobber øjenskygge, MAC, 175 kr. Kan købes online HER
Koksgrå øjenskygge, Dior, 259.95 kr. Kan købes online HER
Bronze øjenskygge, Estee Lauder, 244.95 kr. Kan købes online HER

Pssst
Hvis du har en mere blandet øjenfarve, kan du bruge alle øjenskyggefarver til at trylle den farve frem, som du ønsker at fremhæve. 

LÆS OGSÅ: De 7 mest typiske makeupfejl (og hvordan du undgår dem)

[node:cta:2644]