MAKEUP

Sådan vælger du den rette blush

Hvis du ønsker at tilføre din hud en naturlig glød, skal du vælge en blush, som passer til netop din hudtype. Har du ikke helt styr på, hvordan du vælger den rette blush? Så kan du blive klogere her.

Markedet er fyldt med alverdens makeupprodukter, som kan give dig den rette glød. Det kan derfor være svært at danne sig et overblik over, hvad der passer bedst til én selv. Selvom makeupartister ofte anbefaler de bedste blushes på markedet, så er det ikke sikkert, at det netop er de blushes, som passer bedst til dig og din hudtype. Er du i tvivl om, hvilken blush du skal vælge? Så kan du her lære mere om hvilken farve og blush-type, der passer bedst til dig.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du din blush korrekt

Vælg en blush som passer til din hudtype

Når du skal ud og finde den rette blush, er det vigtigt at være opmærksom på, hvad der passer bedst til din hudtype. Du kan få blushes i mange forskellige konsistenser – cremet, flydende og pudderform - der hver især passer perfekt til henholdsvis tør-, olieret-, fedtet- og normal hud.

Blush til tør hud

Hvis du har en meget tør hud vil du få mest glæde af en cremet blush. Denne cremede blush fra Sisley har en konsistens, som gør den nem at påføre huden. Den tilfører din hud den rette mængde fugt og pleje, mens den samtidig giver dig en naturlig glød. Blushen kommer i flere forskellige nuancer, så du kan finde den farve, der passer bedst til din hudtone.

Blush, Sisley, 429.95 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om bæredygtig makeup

Blush til olieret hud  

Er din hud meget olieret, kan du med fordel vælge en flydende blush, som ikke fedter. Denne flydende blush fra Benefints giver din hud en fin rosa glød. Det er dog vigtigt, at du er meget forsigtig, når du påfører den flydende blush, da du hurtigt kan komme til at putte for meget på kinderne. 

Blush, Benetint, 269.95 kr. Kan købes online HER 

Blush til normal- og fedtet hud

Til fedtet hud anbefales det, at du vælger en blush i pudderform, som du let kan børste på dine kinder. Tromborg har udviklet denne faste blush, som giver dig en naturlig glød. Farven passer til alle hudtoner, og derfor kan du bruge den hele året.

Psst. Hvis du har en normal hudtype, kan du vælge imellem alle disse blush-typer.

Blush, Tromborg, 179.95 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: 7 tips til perfekte vipper

Find en blush i den rette farve

En ting er at vælge hvilken konsistens, din blush skal være i, en anden ting er at finde den perfekte farve. Tommelfingerreglen er, at du skal vælge en blush i den farve, som dine kinder bliver, når du niver i dem – eller samme farve som dine læber. Vælg derfor en blush der er max to toner mørkere end din egen hudtone.

Blush til en lys hudtone

Hvis du har en meget lys hudtone, skal du gå efter en blush i farven rosa, som denne fra MAC.

Blush, MAC, 199.95 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: Sådan renser du dine makeupbørster

Blush til en medium hudtone

Har du en medium hudtone, skal du vælge en blush, som denne ferskenfarvede fra Miild.

Blush, Miild, 249.95 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den rette foundation

Blush til en mørk hudtone

En mørkere hudtone kræver en blush i varme farver. Gå efter en pinkfarvet blush, som denne fra Shiseido.

Blush, Shiseido, 319.95 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: De 7 mest typiske makeupfejl (og hvordan du undgår dem)

Den matte blush

Vær forsigtig med den matte blush, som nemt kan få huden til at se lidt død ud – medmindre du hører til den mere fedtede hudtype eller gerne vil bruge din blush til shading (forme ansigtet med). Så fungerer den matte blush bedst.

Blush, Youngblood, 244.95 kr. Kan købes online HER

Den skinnende blush

Mange makeupartister sværger til den smukke rosa-ferskenfarvede blush med shimmer. Den lækre farve pakker perfekt til både kolde og varme hudtoner, den har meget farvepigment i sig, så den skal blot lægges på kinderne med let hånd. Den fine guldshimmer er diskret, men giver den der flotte Hollywood-glow til huden.

Blush, Chanel, 359.95 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: 5 beauty-hacks, der får dig til at se skønnere ud