MAKEUP

SKØNHEDSTREND | Bananpudderet der fjerner mørke rander og rødmen

Du kan ikke spise den, men den kan til gengæld fjerne dine mørke rander under øjnene, rødmen de forkerte steder i ansigtet – og endda give et naturligt ansigtsløft! Læs mere her.

Kim Kardashian og hendes personlige makeup artist, Mario Dedivanovic startede hele trenden med contouring. Det er en teknik, hvor man fremhæver kindben og ansigtstræk med en mørk pudder. For at skabe en perfekt contouring skulle der også bruges rigelige mængder af bananpudder til at highlighte og fjerne rødlige nuancer i ansigtet med. Navnet stammer fra pudderens farve som har en gullig nuance, men som egentlig hører til i samme kategori som en transparent pudder.

LÆS OGSÅ: 5 skønhedstips til flyveturen

Hvad er en bananpudder?

En bananpudder er en erstatning til din transparente pudder og i stedet for at efterlade din hud mat, giver denne pudder din hud en løft og en glød. Du bruger bananpudderen som en  ’Setting Powder’, men i stedet for en hvid transparent pudder, er denne gultonet og passer til alle hudtyper og farver. Den gule farve går ind og farve korrigerer og neutraliserer dine mørke rander under øjnene, samt rødmen i din hud.

Sådan bruger du den

Brug en løshåret, stor makeupbørste til at påføre pudderen med, så du let kan påføre pudderen over din makeup i fine strøg. Bananpudder er genial til at ’sætte’ din makeup, efter du har påført din foundation, BB-creme eller concealer. Dette gør, at den ikke smelter af i løbet af dagen. Du kan påføre pudderen under dine øjne for at undgå, at din concealer ’klatter’ eller laver streger – samtidig vil det få dine øjne til at lysne op og dine rynker synes mindsket.

Den gullige nuance vil fjerne dine sorte render og få alle tegn på træthed til at forsvinde. Hvis du lider af rosacea eller svær rødmen på det nederste af dine kinder, er denne pudder perfekt til at fjerne rødmen. Brug samtidig pudderen i din pande, på din næseryg og på dine øverste kindben for at skabe et løft og en glød. Forskellen på en almindelig transparent pudder og en bananpudder er, at du får en form for glød og highlight i ansigtet – dette vil få din hud til at se sund og frisk ud - i stedet for mat og flad.

Tip: Dup en god mængde pudder på dit ansigt og lad det sidde i 10 min. Derefter børster du resterne af pudderen af ansigtet,og din hud vil nu have et smukt highlightet look – som samtidig har givet dit ansigt et naturligt løft. 

I galleriet finder du fire gode bananpuddere.

Bananpudder

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktørens favorit | God hud on-the-go