MAKEUP

Test: Den ultimative læbestift er fundet

Hvis du er på udkig efter en smuk, holdbar læbestift, der ikke smitter af og ikke udtørrer dine læber – kort sagt, den perfekte læbestift – så finder du svaret på dine bønner her. Efter mere end et års test af forskellige læbestifter kan den ultimative af dem alle kåres.

Læbestift er ikke uproblematisk

Selvom det er smukt at bære læbestift, er der desværre også en række anstrengelser, man ofte gennemgår når man har iklædt læberne den forskønnende mikstur.

For ikke alene skal man passe på, at man ikke gnider læbestiften ud på kinden i løbet af dagen, man skal også bakse med påføring med nænsom (og rystende) hånd, bekymring om farve på tænderne, tørre læber og en masse andre ”first world problems”, som desværre følger med i læbestiftens dekorative fodspor.

LÆS OGSÅ: Sådan får du din læbestift til at holde hele natten

Men kan man blive fri for alle disse irritationsmomenter, der omkredser læbestiften? Svaret er ja. For med den rette læbestift er du fri for at tænke på, om du efterlader tante Oda med dine røde læber aftrykt på kinden næste gang I hilser til familiesammenkomsten.

Den rette læbestift til den store dag

Jeg har i mere end et år testet læbestifter i min søgning efter den ultimative af dem alle. Og det er måske lang tid at bruge på dét formål – nuvel – men jeg havde også god tid. 1 år og 8 måneder havde jeg, for at være helt præcis. Og det skyldes, at jeg havde en helt særlig anledning i kalenderen, hvor jeg havde brug for den perfekte læbestift.

Den særlige anledning var mit eget bryllup – en dag, hvor der skal kysses en masse, og hvor jeg ikke ønskede, at min udkårne skulle belemres med udsmattede læbeaftryk, og hvor jeg selv ønskede, at min læbestift i det hele taget blev, hvor den burde.

Dertil ønskede jeg ikke, at læbestiften, i hverken farve eller tekstur, skulle være alt for langt fra en naturlig læbefarve. Jeg ville gerne kunne se tilbage på bryllupsbillederne om mange år og ikke tænke ”nå ja, det var dengang, hvor helt lyse nude-læber var moderne”.

Kravene til den ultimative læbestift

Det stillede altså derfor en række krav til ’den ultimative læbestift’, som jeg begav mig ud i at finde, og derfor har jeg stort set siden frieriet afprøvet en lang række læbestifter i håbet om at finde én, der kunne leve op til alle mine krav. Og det lykkedes heldigvis.

Jeg gik efter en læbestift, der:

  • Har god holdbarhed
  • Er let at genpåføre ud på dagen
  • Har et forholdsvist naturligt look i farve og tekstur

Flere gange undervejs var jeg overbevist om, at NU havde jeg fundet den perfekte læbestift, men gang på gang fandt jeg alligevel en ny, der lige måtte afprøves. Jeg havde regnet med, at jeg skulle teste de første 100 læbestifter før jeg fandt ’the one’, men da jeg stødte på vinderen af denne test, var jeg ikke det mindste i tvivl: testen kunne afsluttes, for den ultimative læbestift var fundet.

Vær opmærksom på…

Det er vigtigt at vide, at alle læbestifter kan give bedre eller værre resultater, afhængig af forarbejdet. Det er derfor vigtigt, at ens læber, forud for påføring af læbestiften, er eksfolierede og fugtede – men ikke for fugtede, for så glider læbestiften hurtigt af læberne igen.

En lipliner kan både gøre det lettere at påføre læbestiften, og den vil også forlænge læbestiftens levetid på læberne. Alle læbestifterne er testet alene, uden lipliner.

En mat læbestift kan gøres mere naturlig på læberne ved at mikse den med læbepomade, men det vil selvfølgelig også mindske dens holdbarhed på læberne.

LÆS OGSÅ: Her er 5 lipstick-hacks, der vil gøre din hverdag lettere

Da jeg af gode grunde ikke er i besiddelse af alle læbestifter i verden i alle tilgængelige farver pr. linje, har jeg måtte teste læbestifterne i de respektive farver jeg nu komme i nærheden af. Ved enkelte tilfælde har jeg skaffet en anden nuance af en læbestift, som jeg allerede havde, hvis jeg mente, at den anden farve ville være mere passende ud fra mine ønsker.

Alle læbestifterne er testet mindst to gange, og gerne flere, for at sikre de mest valide resultater.

Test af læbestift – og vinderen

Alle læbestifterne har fået en samlet karakter, som er fundet ud fra følgende kriterier:

  • Applikation (hvor nem den er at påføre) 1 – 5, hvor 5 er topkarakteren
  • Look (hvor godt ser den ud på læberne - i farve og tekstur) 1 – 5, hvor 5 er topkarakteren
  • Holdbarhed (hvor godt den bliver på læberne) 1 – 5, hvor 5 er topkarakteren
  • Gen-applikation (hvor nem er den at påføre igen senere, og hvor pænt bliver resultatet) 1 – 5, hvor 5 er topkarakteren

Revlon, Ultra HD Matte Lipcolor

Selvom dette er en mat læbestift, er den ikke særligt udtørrende på læberne. Læbestiften har en god holdbarhed, og den er fin nok at påføre igen senere, men looket bliver en anelse klumpet efter anden omgang, hvis ikke man passer meget på med mængden.

Læbestiften har en tendens til at ændre farve i løbet af dagen – farven ’Forever’ bliver mørkere og farven ’Embrace’ bliver mere lyserød i tonen.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 14
Applikation: 3 - Look: 4 - Holdbarhed: 4 - Gen-applikation: 3


Revlon, Ultra HD Matte Lipcolor i farverne ’Forever’ og ’Embrace’, 119 kr. Kan købes online HER

Smashbox, Always On Liquid Lipstick

Denne læbestift er meget tør på læberne, og det kan desværre også ses. Den lever til gengæld op til sit navn, for farven holder rigtig godt på læberne, men det er ikke så nemt at få et pænt resultat, når man vil genpåføre læbestiften senere på dagen.

LÆS OGSÅ: Her er farven, alle vil have på læberne

Jeg blev noget overrasket over, hvor mørk farven var, da den tørrede, og den lignede slet ikke den farve, man ser i emballagen. Om det gør sig gældende ved de andre farver, ved jeg ikke, men for denne gør det bestemt.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 12
Applikation: 3 - Look: 2 - Holdbarhed: 5 - Gen-applikation: 2


Smashbox, Always On Liquid Lipstick i farven ‘Stepping Out’, 180 kr. Kan købes online HER

Chanel, Rouge Allure Velvet

Denne læbestift ligger sig behageligt på læberne og kan slet ikke mærkes, da den ikke er ’tung’ i konsistensen. Til gengæld har den en meget intens farve, og den kan med fordel duppes oven på en læbepomade for et mere transparent og naturligt look. Hvis man gør det, falder holdbarheden naturligvis, som ellers er OK. Farven smitter dog en anelse af, men læbestiften er let at genpåføre.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 16
Applikation: 4 - Look: 3,5 - Holdbarhed: 3,5 - Gen-applikation: 5


Chanel, Rouge Allure Velvet i farven ’66, L'Indomabile’, 275 kr. Kan købes online HER

Burt’s Bees, Tinted Lip Balm

Dette er ikke en rigtig læbestift, men derimod en læbepomade med farve i. Jeg ville teste den af, da jeg tænkte, at den ville kunne give mig det naturlige look og nemhed, som jeg gik efter. Selvsagt havde farven en dårlig holdbarhed, men den er hurtig lige at køre endnu en tur henover læberne med.

Jeg prøvede den først i farven ’Rose’, og købte den senere også i farven ’Pink Blossom’, da jeg regnede med, at den ville give et mere naturligt look, men det er den er en anelse for pink til at kunne. Selvom dette er en læbepomade, fugter den desværre ikke læberne særligt godt.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 14
Applikation: 5 - Look: 3 - Holdbarhed: 1 - Gen-applikation: 5


Burt’s Bees, Tinted Lip Balm i farverne ’Rose’ og ’Pink Blossom’, 79,95 kr. Kan købes online HER

Rimmel London, The Only 1 Matte

Denne læbestift dufter desværre ikke så godt, men dens look og holdbarhed vejer i den grad op for det. Jeg elsker at have den på, og mærker den stort set ikke. Ud på dagen kan den godt sætte sig lidt i læbernes teksturer, og det kan sagtens gøres mindre synligt ved at duppe med en læbepomade, men det forkorter naturligvis holdbarheden.

LÆS OGSÅ: De røde læbers historie

Den er lidt vanskelig at påføre pænt, men den er til gengæld god at påføre i anden omgang, hvor den ikke driller nær så meget. Selvom jeg elsker denne farve, er den for markant i forhold til det naturlige look, jeg gik efter, og derfor prøvede jeg den også i farven ’700’.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 15,5
Applikation: 2,5 - Look: 4 - Holdbarhed: 4 - Gen-applikation: 5


Rimmel London, The Only 1 Matte i farverne 810 og 700, 79,95 kr. Kan købes online HER

MAC Cosmetics, Satin

Jeg elsker den duft MACs læbestifter har: slik-agtig men ikke for dominerende. Læbestiften er nem at påføre, og der behøver ikke være taget hensyn til den helt store omgang eksfoliering og læbepomade inden, da den har fugt og lidt shine selv. Den er meget behagelig at have på – man kan stort set ikke mærke den på læberne, og så er den nem at genpåføre. Det er desværre til gengæld ikke den mest holdbare læbestift.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 15
Applikation: 5 - Look: 4 - Holdbarhed: 2 - Gen-applikation: 4


MAC Cosmetics, Satin i farverne ’Syrup’ og ’Brave’165 kr. Kan købes online HER

Chanel, Rouge Allure Ink

Konsistensen på denne læbestift er en anelse for flydende til, at den kan få topkarakter på applikation. Det er til gengæld også en af de eneste negative ting, man kan sige om den. Den er dejlig let på læberne og den holder fantastisk godt. Emballagen er smuk og lækker, og læberne bliver ikke udtørrede selvom det er en mat læbestift. Den er let at genpåføre, og overfladen krakelerer ikke ved det ekstra lag.

Jeg gik længe og var sikker på, at det her var den læbestift, jeg skulle have på til den store dag. Det var lige indtil jeg testede den, der endte med at blive vinderen. Så den her læbestift er altså også rigtig god, og en af mine favoritter.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 17,5
Applikation: 4 - Look: 4,5 - Holdbarhed: 4 - Gen-applikation: 5


Chanel, Rouge Allure Ink i farverne ’Choquant’ og ’Amourex’, 265 kr. Kan Købes online HER

NYX Cosmetics, Extra Creamy Round Lipstick

Det her er en virkelig dejlig læbestift. Den er fugtgivende og ligger behageligt på læberne, men den har desværre ikke den bedste holdbarhed – til gengæld kan den sagtens puttes på igen og igen. Den smitter desværre også en anelse af på mine omgivelser, da den er ret flydende i konsistensen, hvilket også gør det svært at påføre den uden at ramme uden for læbernes kant.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 14,5
Applikation: 3,5 - Look: 5 - Holdbarhed: 2 - Gen-applikation: 4


NYX Cosmetics, Extra Creamy Round Lipstick i farven 'Milan', 50 kr. Kan Købes online HER

Clarins, Joli Rouge Brilliant

Her er der tale om en meget naturlig – måske for naturlig – læbestift, der minder mere om en læbepomade med farve i. Den er meget behagelig at have på, og da den ikke er så intens i farven, er den også meget nem at påføre. Når jeg siger, at den måske er for naturlig, så er det set i forhold til konteksten – for den er perfekt til hverdag eller en fest, hvor man vil shine lidt.

LÆS OGSÅ: IN tester matte læbestifter

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 16
Applikation: 5 - Look: 4 - Holdbarhed: 2 - Gen-applikation: 5


Clarins, Joli Rouge Brilliant i farverne ’31 Tender Nude’ og ´20 Coral Tulip’, 195 kr. Kan Købes online HER

NYX Cosmetics, Full Throttle Lipstick

Det her er virkelig en holdbar læbestift! Den kan være en anelse udtørrende efter mange timer, men man kan fint putte en læbepomade eller lipgloss henover uden at miste farvens intensitet. Den driller en anelse, når det angår genpåføring, hvor den kan klumpe en lille smule, og dens lidt specielle form gør det også vanskeligt at påføre den i første omgang.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 15
Applikation: 3 - Look: 3 - Holdbarhed: 5 - Gen-applikation: 4


NYX Cosmetics, Full Throttle Lipstick i farven ‘Sandman’, 65 kr. Kan købes online HER

GOSH, Velvet Touch Lipstick

Meget behagelig læbestift at have på. Den kan ikke rigtig mærkes og den dufter dejligt. Farven er helt fantastisk – men vær opmærksom på, at den i noget lys bliver meget pink. Den er en anelse for tør i konsistensen for at den kan få topkarakter på applikationen, og der skal lige suppleres med lidt læbepomade i løbet af dagen. Ellers er det en af mine favoritter.

LÆS OGSÅ: Denne læbefarve vil hitte til alle de kommende fester

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 15,5
Applikation: 4 - Look: 4 - Holdbarhed: 3,5 - Gen-applikation: 4

GOSH, Velvet Touch Lipstick i farven ‘002 Matt Rose’, 95 kr. Kan købes online HER

NYX Cosmetics, Plush Gel Lipstick

Denne er lidt speciel, da den er en blanding af en lipgloss og en læbestift, og den er meget behagelig på læberne! Den er slet ikke så klistret som en lipgloss er det, og den føles mere som en læbepomade. Den har masser af farve, men den er hurtigt væk fra læberne igen. Den har desværre også en anelse ’billig makeup’-lugt, men det går meget hurtigt over og det kan heldigvis ikke smages.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 16
Applikation: 5 - Look: 5 - Holdbarhed: 1 - Gen-applikation: 5


NYX Cosmetics, Plush Gel Lipstick i farven ‘Nude Beach’, 125 kr. Kan købes online HER

Yves Saint Lauren, Rouge Volupté Shine

Denne læbestift har en virkelig lækker konsistens og frisk duft. Den er ligesom en læbepomade i påføringen og meget naturlig i looket. Den er helt klart en god kandidat, der kun mangler point på holdbarheden – til gengæld er den nem at påføre igen og igen og den falder jævn og naturligt af og efterlader ikke kanter eller lignende. Den har desværre en tendens til at udtørre læberne en anelse efter mange timer.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 15
Applikation: 5 - Look: 5 - Holdbarhed: 1 - Gen-applikation: 4

Yves Saint Lauren, Rouge Volupté Shine i farverne ’44’ og ’52’, 275 kr. Kan købes online HER

Bobbi Brown, Luxe Lip Color

En lækker læbestift, der ligger pænt på læberne. Holdbarheden er standart – ikke noget særligt, men den tages let på igen, og kan fint kombineres med læbepomade i løbet af dagen, hvis man skulle opleve tørhed. Farven er desværre en anelse for intens, i forhold til, hvad jeg går efter – på den måde, hvor læbestiften ikke bliver en naturlig del af læben, men mere ligger oven på læben.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 15,5
Applikation: 5 - Look: 3,5 - Holdbarhed: 3 - Gen-applikation: 4


Bobbi Brown, Luxe Lip Color i farven ’Uber Nude’, 245 kr. Kan købes online HER

Sephora, Color Lip Last

Navnet antyder, at der her er tale om en holdbar læbestift. Det lever den desværre ikke op til. Det er en rigtig lækker læbestift, der føles skønt på læberne, men holdbarhed – det har den ikke. Til gengæld dufter den dejligt!

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 16,5
Applikation: 4 - Look: 5 - Holdbarhed: 2,5 - Gen-applikation: 5


Sephora, Color lip last i farven ‘28 Spring Rose’, 93 kr. Kan købes online HER

Lipstick Queen, Frog Prince

Dette er en ret speciel læbestift. Som navnet nok antyder, er den grøn(!), men når den kommer på læberne bliver den rosa. Læbestiften tilpasser sig din pH-værdi og læbefarve, og derfor vil vi ikke alle få den samme tone, når vi bruger denne læbestift. Den har en god holdbarhed og formår at farve selve læberne og ikke kun lægge sig oven på dem. Den er også dejligt fugtgivende, faktisk som en læbepomade.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 18
Applikation: 5 - Look: 4 - Holdbarhed: 4 - Gen-applikation: 5


Lipstick Queen i farven ’Frog Prince’, 195 kr. Kan købes online HER

Glo, Lipstick

Endnu en læbestift, der er fin, men ikke noget ud over det sædvanlige. Den har en fin neutral farve, som ligger godt på læberne, men den vil ikke blive på læberne, når der skal kysses.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 15
Applikation: 5 - Look: 3 - Holdbarhed: 3 - Gen-applikation: 4


Glo, Lipstick i farven ’Bella’, 159 kr. Kan købes online HER

MAC Cosmetics, Versicolour Stain

Jeg havde store forventninger til denne læbestift, da den skulle kunne ”tatovere” (stain) læberne med farve, selv efter selve produktet er væk. Det synes jeg desværre ikke den gør så godt – men måske det vil vises sig anderledes med en mørkere farve. Derudover er den meget glossy til at starte med – lidt for meget til min smag.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 10
Applikation: 3 - Look: 2 - Holdbarhed: 2 - Gen-applikation: 3


MAC Cosmetics, Versicolour Stain i farven ‘Tatoo My Heart’, 179 kr. Kan købes online HER

NYX Cosmetics, Pro Lip Cream Palette

Overraskende nok, er denne læbestift mat i looket, selvom den hedder ”cream”. Derudover holder den ikke så godt, og den udtørrer læberne. Hvis man skal putte en omgang mere på senere, skal man have en god sjat læbepomade på inden da.

LÆS OGSÅ: Sådan får du perfekte røde læber

Den nude farve er rigtig fin til at nedtone ens egen læbefarve og det ser godt ud, men det er som sagt en kort fornøjelse. Jeg kommer ikke til at have en af disse farver på til den store dag, men jeg vil komme til at bruge den til andre anledninger, hvor jeg ikke er afhængig af et længerevarende resultat.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 9
Applikation: 2 - Look: 3 - Holdbarhed: 1 - Gen-applikation: 3


NYX Cosmetics, Pro Lip Cream Palette i farven ‘The Pinks’, 65 kr. Kan købes online HER

Maybelline, Superstay Matte Ink Liquid Lipstick

Denne læbestift er let af påføre og har en god holdbarhed. Den er desværre bare ikke særligt naturlig ud på læberne – den laver streger og knækker i overfladen i løbet af dagen, og særligt når man genpåfører den senere hen. Farven tørrer også overraskende mørkt op!

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 14
Applikation: 5 - Look: 2 - Holdbarhed: 5 - Gen-applikation: 2


Maybelline, Superstay Matte Ink Liquid Lipstick i farven ‘05 Loyalist’, 89 kr. Kan købes online HER

Dior, Addict Lacquer Stick

En fin og neutral læbestift som dog hurtigt er forsvundet fra læberne igen, og har efterladt dem en anelse tørre. Den er fin til en dag, hvor man har mulighed for lige at køre den en tur henover læberne igen, men ikke på en dag, hvor der skal kysses en masse, og hvor man gerne skulle bruge tid på meget andet end at stå på hovedet i sin taske efter en læbestift.

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 12
Applikation: 5 - Look: 3 - Holdbarhed: 1 - Gen-applikation: 3


Dior, Addict Lacquer Stick i farven ‘577 Lazy’, 240 kr. Kan købes online HER

MaxFactor, Lipfinity – vinderen

Og så kan trommehvirvlen komme til sin ende – vi har en vinder! Min test kom til vejs ende da jeg afprøvede denne læbestift første gang. Siden hen testede jeg den flere gange inden den store dag, og der var ingen tvivl – den ultimative læbestift var fundet. Da jeg - selv efter et døgn - ikke kunne få vasket farven af håndryggen, efter jeg havde testet læbestiften i butikken, var jeg imponeret!

Påføringen af læbestiften er delt op i to trin: farve først og top-coat bagefter. Først påføres farven, man lader tørre i ca. 60 sekunder, hvorefter den bliver mat, og så påfører man derefter top-coaten, der giver en fin gloss-effekt. Den er meget nem at påføre, og den har en enorm holdbarhed ved måde mad, drikke og kys. På grund af top-coaten, er læbestiften ikke det mindste tør på læberne, og man kan nemt friske den op i løbet af dagen – hvis det overhovedet bliver nødvendigt. Læberne ser fugtede og kysseklare ud gennem hele dagen. Jeg skal have den i alle farver!

Samlet karakter ud fra nedenstående kriterier: 19
Applikation: 5 - Look: 5 - Holdbarhed: 5 - Gen-applikation: 4

MaxFactor, Lipfinity i farven ’30 Cool’, 129,95 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Sådan får du din læbestift til at holde hele natten