MAKEUP

IN tester | Matte læber – og sådan gør du

Matte læber har taget catwalken og den røde løber med storm og ses på både modeller og kendte kvinder. IN har testet tre af de mest populære matte læbestifter og guider dig til, hvordan du skal bruge dem.

Derfor er matte læber blevet sådan en trend

Matte læber har været en stor makeup-trend de seneste par sæsoner – specielt i efterårs- og vintersæsonen. Sådan er det også i år, men det er en ny form for mat læbestift, der hitter på catwalken lige nu – den kaldes liquid læbestift.

En liquid læbestift indeholder pigmenten fra en rigtig læbestift, men konsistensen og emballagen minder om en lipgloss. Men resultatet er helt anderledes: cremet og med en mat finish.

Når du har puttet en liquid læbestift på, sidder den fast. Den er lavet til at blive på læberne hele dagen uden at smitte af.

IN har ladet det komme an på en prøve og testet tre knaldrøde liquid læbestifter, der – hvis de holder, hvad de lover – er perfekte til sæsonens mange fester. Se testen og resultatet længere nede i artiklen.

Røde (matte) læber – også til hverdag

Matte, røde læber dur ikke kun til fest. For at gøre looket mere hverdagsagtigt kan du påføre et enkelt lag og derefter presse læberne sammen om et lommetørklæde. På den måde opnår du bare et hint af farve på læberne, som vil holde dag og nat.

SE OGSÅ videoguide, hvor skønhedsskribent Mia Due bliver overrasket over, hvor godt de matte læber holder

Sådan påfører du liquid læbestift

1. Skrub dine læber, evt. med lidt sukker blandet med olivenolie. Det er vigtigt at eksfoliere dine læber for at fjerne døde hudceller og tørre flager. Så sidder læbestiften jævnt og pænt.

2. Hvis du er bange for, at dine læber vil dehydrere eller føles for tørre med en mat læbestift, så put en lille bitte smule voksbaseret læbepomade på, inden du smører læbestiften på.

3. Begynd med at påføre produktet på din nederste læbe. Derefter skal du presse dine læber sammen, så produktet sætter sig på overlæben – på den måde har du nemmere ved at se din naturlige læbeform og ‘male’ resten af din læbe. Til sidst former du din amorbue for at få et defineret og fuldendt look.

Test af matte læber

INs testere er:
Mia Due, skønhedsskribent
Anne Charlotte Vogel, modeassistent
Ida Wendelboe, digitalassistent

1. Maybelline, Vivid Matte Liquid 35 Rebel Red, 80 kr.
Karaktergennemsnit: 3/6 stjerner


Mia: Jeg kan godt lide den pigmenterede konsistens. Dog føler jeg, at læbestiften er meget skinnende og længe om at blive mat og tørre ind – jeg ville ikke umiddelbart tænke, at dens finish er helt mat, men til gengæld elsker jeg farven. 3 stjerner.

Anne Charlotte: Mindre flot flakon og lidt for langt et ‘børstehoved’ til min smag – nok mest pga. udseendet, men også fordi det bidrager til, at påføringerne er sværere. 2 stjerner.

Ida: Applikatoren er ret stor, hvilket vanskeliggør påføringen, men læbestiftens cremede konsistens gør den lidt lettere at arbejde med. Den er meget pigmenteret og et enkelt lag giver fuld dækning på læberne. 4 stjerner.

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Sådan får du perfekte røde læber til fest

2. Giorgio Armani, Lip Maestro 400 The Red, 270 kr.
Karaktergennemsnit: 4/6 stjerner


Mia: Konsistens, farve og pigmentering er helt vildt lækker. Man får virkelig en smuk og mættet farve på læberne, som holder hele dagen – og så er den let at påføre. 5 stjerner.

Anne Charlotte: Den holdt virkelig godt efter frokost. Jeg behøvede ikke en opfyldning på læberne, men jeg kunne måske godt have givet den et lag ekstra, selv om farven faktisk ikke gik af på det inderste af læberne. 4 stjerner.

Ida: Der, hvor denne læbestift taber point, er dens evne til at sprede sig ud på alt omkring mig. Jeg har den på fingrene, glasset, bordet, min jakke og endda andre steder i ansigtet. Jeg ville aldrig tage hvidt tøj på sammen med denne læbestift. 4 stjerner.

3. Chanel, Rouge Allure Ink Matte Liquid Lip Colour 152 Choquant, 280 kr. 
Karaktergennemsnit: 5/6 stjerner (testvinder)


Mia: Den fine flakon indeholder den smukkeste blodrøde farve med dyb intensitet. Dog synes jeg ikke, at den er så pigmenteret på læberne, som jeg ønsker – så mine læber får et par lag, før jeg opnår den dækkeevne, jeg søger. 4 stjerner.

Anne Charlotte: Den er let for mig at lægge på læberne uden at begå fejl, og konsistensen er silkeblød og tilpas flydende. Den føles våd lige efter påføring, men tørrer ind efter noget tid og virker moderat tør resten af tiden. 5 stjerner.

Ida: Læbestiften smitter af på glas, bestik, og hvad jeg ellers kommer i nærheden af, men alligevel forbliver farven mættet på læberne. Jeg synes, at den holder sig ret godt i betragtning af, at jeg på ingen måde passede på eller tog særlige hensyn, mens jeg spiste. 5 stjerner.

Tips & tricks

Flere lag giver intenst look. Hvis du gerne vil have et defineret, intenst og mat look, skal du bygge farven op ved at påføre flere lag. Lad hvert lag tørre en smule, før du putter et nyt lag på. Påfør evt. en settingpowder med en stor makeupbørste til sidst – så er du sikker på, at farven ikke smitter af og kan holde til al slags fest og dans.

LÆS OGSÅ: Sådan får du din læbestift til at holde hele natten