MAKEUP

IN TESTER | Mineralpudder

Mineralpudder er den pudder, som bedst lader huden ånde og føles mest naturlig, hvilket er perfekt til foråret. Hvis du har problemer som rødmen, eksem eller følsomhed, kan mineralpudder være din bedste ven. IN har testet 3 af slagsen og her er dommen.

Mineralpudder har en mere naturlig finish end almindelig pudder, den irriterer huden mindre end andre makeupformer – og så er den nemmere at rense af. Mineralpudder består af zink og titaniumdioxid – et fint, hvidt mineral, som giver en let og fin dækning og beskytter huden mod solen, da den naturligt indeholder uv-beskyttelse. Derudover betyder netop de ingredienser, at du undgår inflammation og ubalance i huden.  Den fine konsistens og de små partikler, som er i mineralpudder, blender ind i huden, som får et naturligt look, der ikke ser overpudret eller overmakeuppet ud.

IN tester 3 forskellige mineralpuddere og testpanelet består af tre kvinder fra redaktionen i 3 forskellige aldersgrupper med 3 forskellige hudtyper. Så find den person du bedst kan identificerer dig med og læs hendes anbefaling.

Test af Tromborgs mineralpudder

Mineral Foundation, Tromborg, 360 kr. Foto: PR

Anne, chefredaktør, 48 år
Har testet farven Ivory

– Den giver ekstra meget shine, og jeg ville aldrig bruge den i hele ansigtet, men den giver den rette glød, fx på min markante næse, og vil friske op på udvalgte steder af ansigtet. Når jeg er på spa, får jeg altid Tromborg duppet på, hvis jeg skal videre til en middag. Men jeg synes, at jeg i hverdagen ser for glinsende ud – eller også er det manglende rutine. Så jeg vil bruge den til særlige lejligheder, hvor jeg skal shine mere. Ellers synes jeg, at linjerne i ansigtet blev mere fremtrædende.

Nina, redaktionschef, 41 år
Har testet farven Vanilla

– Lægger sig pænt på huden – ikke så pudret, som jeg var lidt bange for. Den føles let og ikke kaget, men min hud får lige et par sprøjt ansigtsmist bagefter, som jeg dupper ind i huden, så den ser levende og ikke så ensartet mat ud. Jeg vil langt hellere have, man kan se, at min hud ikke er perfekt, end at have en fejlfri maske på. Ingen duft – det er dejligt. Krukken er nydelig og klassisk – ikke en, der vækker opsigt. Den er o.k. at bruge, når man står hjemme på badeværelset, men jeg ville nødig skulle give mig selv et touch-up på farten.

Mia, skønhedsskribent, 25 år
Har testet farven Favorite

– Min hud kan blive utroligt tør på kinderne – og olieret i panden. Klassisk kombineret hud. Jeg er derfor altid skeptisk over for pudder, da jeg ikke vil se tør eller mat ud. Men dette pudder gav min hud den smukkeste glød, og jeg følte, at min hud var i balance – hverken for olieret eller tør. Konsistensen blendede utroligt flot og naturligt ind i min egen hud, men dækkede dog ikke alt, hvad jeg gerne ville have dækket. Derudover skulle jeg touche meget op i løbet af dagen, da pudderet langsomt smeltede af min hud.

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Bruger du den rigtige hudpleje til din alder?

Test af Youngbloods mineralpudder

Youngblood, Loose Mineral Foundation, Youngblood, 425 kr. Foto: PR

Nina, redaktionschef, 41 år
Har testet farven Soft Beige (warm)

– Jeg synes, det er den, der dækker bedst, men den dækker også meget. Det er også den mest holdbare – den eneste, hvor jeg ikke får lyst til at genopfriske min makeup i løbet af dagen. Det er svært at bygge farven op, så man dækker rande under øjnene, urenheder eller rødmen – fx lægge lidt mere under øjnene eller langs næsen – uden at det kommer til at være et tydeligt lag, der ligger oven på huden fremfor at blende ind i den. Duften er meget pudret lige først – det er lidt overvældende. Men det er væk, så snart pudderet ligger på huden. Kan godt lide udformningen – synes, den er lettere at have i hånden end de krukker, der er mindre og højere.

Anne, chefredaktør, 48 år
Har testet farven Ivory (warm)

- Med den her gik alt op i en højere enhed. Høj funktionalitet (klistermærke rives af – pudderet er klar til brug og nem at dosere). En god balance mellem dækkeevne og ensartet udtryk. Linjerne blev diskret fyldt ud med pudderet. Den var også nemmere at styre på ansigtet.

Mia, skønhedsskribent, 25 år
Har testet farven Tawnee

- Hvis du leder efter en dækkende mineralpudder, er dette produkt din bedste ven! Konsistensen er utroligt cremet og let, med en virkelig smuk dækkeevne og lækker finish. Min hud blev jævn og fin at se på i starten – men i løbet af dagen kunne den desværre kage en smule på huden, pas derfor på med mængden! Det er den pudder, der føles allermest som en foundation, og som giver mig samme look, som når jeg normalt bruger BB-creme eller foundation.  Jeg ville nok gemme den til festlige lejligheder, eller til når min hud driller og skaber problemer.

LÆS OGSÅ: VIDEOGUIDE | Sådan lægger du den perfekte foundation

Test af Jane Iredales mineralpudder

Jane Iredale, Amazing Base SPF20, Jane Iredale, 370 kr. Foto: PR

Anne, chefredaktør, 48 år
Har testet farven Ivory

- En bar fornemmelse kun at have pudder på – lidt som at vise bare ben om sommeren. Men en dejlig let og fri følelse. Lige så god dækning som en BB-creme, men pudderet skal fris-kes op i løbet af dagen fx på næsen, hvor det ‘smelter’. Kvaliteten er virkelig god. Egentlig dækkede pudderet fint linjerne i panden. Kan godt lide muligheden for kun at duppe nogle steder – og ikke bruge mineralpudderet i hele hovedet. Lidt irriterende, at jeg selv skal prikke hul i plastikken, for at pudderet kan komme ud.

Nina, redaktionschef, 41 år
Har testet farven Light Beige

- Jeg synes, det er den, der lægger sig pænest på min hud. Modsat de to andre følte jeg ikke, jeg skulle fjerne overskydende pudder fra fx øjenkrogen, hvor der blev lidt for meget siddende med de to andre. Jeg kan ikke mærke, jeg har den på, men jeg kan se i spejlet, at den er der! Hvis man ikke har helt glat hud, er det et must at bruge primer eller en pore-minimizer under mineralpudderet, for ellers synes jeg, det fremhæver streger, rynker, ujævnheder og porer fremfor at kamuflere dem. Det gælder ikke kun for den her, men for alle tre, jeg har prøvet.

Mia, skønhedsskribent, 25 år
Har testet farven Warm Sienna

- Okay, jeg troede ikke, at det kunne ske, men dette produkt dækker min hud så flot og lækkert – uden at man kan se det! Hvordan det er muligt, vil nok fortsat være en gåde, men det gør det. Jeg synes, pudderet er nemt at blende ind i min hud, og konsistensen gør hverken min hud for tør eller for skinnende. Det gode ved den er, at den holder hele dagen og giver min hud en lækker glød. Jeg troede ikke, det var muligt at så lidt pudder kunne dække mit ansigt og blive siddende på hele dagen!

Sådan bruger du en mineralpudder:

  • Brug en stor kakibørste, hvor hårene sidder en smule tæt og toppen runder let.
  • Drys en smule pudder ud i låget. Dyp din børste i pudderet og bank forsigtigt overskydende pudder af, så der ikke kommer for meget på på én gang.
  • Kør børsten rundt i små cirkel-bevægelser i ansigtet, så pudderet kommer godt ind i huden. Fortsæt, indtil du har den ønskede dækning. Jo mindre makeupbørste du bruger, jo bedre vil pudderet dække – fx kan du bruge pudderet som concealer eller dække små urenheder med en mindre børste.  

LÆS OGSÅ: ‘NO MAKEUP-MAKEUP' | Det neutrale look er in