MAKEUP

Test af primer – her er den bedste

Vidste du, at der findes et trylleprodukt, der kan få huden til at se glattere og mere ensartet ud? Det kaldes en primer, og IN har testet dem for at finde den bedste!

Hvad er en primer?

En primer er et makeupprodukt, du bruger oven på din dagcreme og under din makeup. Primeren kan også bruges alene uden makeup ovenpå. Den gør huden glattere, mere ensartet i tonen og tekstur, og de små linjer og porer i huden bliver mindre synlige.

Derudover fungerer den som en god base, når makeuppen skal holde, og ikke mindst kan den enten holde huden mat på en naturlig måde eller give den mere glød, hvis den er lidt trist og træt at se på.

LÆS OGSÅ: Videoguide: Sådan bruger du en primer

IN har testet flere typer primere, som passer til forskellige behov – hvad end om du har tør eller fedtet hud, linjer eller store porer. Du kan finde den primer, der passer bedst til din hud herunder, hvor du kan læse om de forskellige primere, som IN har testet.

Hvordan bruger man en primer?

Hvis du er i tvivl om, hvordan du bruger en primer eller blot ønsker et par ekstra tips, kan du læse denne guide, hvor du kan lære alt om, hvordan du bruger og får mest ud af din primer.

Test af primer – hvilken er den bedste til dig?

Her kan du blive klogere på de forskellige former for primere, og ikke mindst, hvilken der vil være den bedste til lige netop din hudtype.

LÆS OGSÅ: Primer er hemmeligheden til at få din makeup til at holde

Primer med masser af fugt

”En primer er essentiel for min makeup-rutine, da den får min hud til at se mere velplejet og ensartet ud. Jeg er ikke så vild med en mat ansigtsmakeup, og derfor er det vigtigt for mig, at min primer ikke er matterende. Da jeg til tider har tør hud, har jeg altid brug for en masse fugt i løbet af dagen – og der er denne primer fantastisk! Den får min hudstruktur til at se fin og jævn ud, samtidig med at den giver dejlig fugt og glød. Den holder min hud gennemfugtet hele dagen, uden at den skinner de ‘forkerte’ steder. Primeren giver min hud en sund glød og får min makeup til at holde hele dagen. Jeg føler, at den gør noget godt for min hud, da den hverken tilstopper porerne eller tynger min makeup.” Testet af Mia Due.

 


★★★★★
Hydrablur, Dermalogica, 22 ml, 405 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Test: Den ultimative læbestift er fundet

Primer, der giver sund glød

”Jeg har ikke været så glad for at bruge primer, da jeg ofte har følt, at min tørre hud nemt ser endnu mere tør og mat ud – men denne lover faktisk at give lys og glød til huden. Konsistensen er dejlig let og cremet, og jeg kan allerede ved påsmøringen se, at min hud får mere glans uden at se fedtet ud. Med min foundation ovenpå får jeg bare et sundt udseende, fugtet hud, som på den måde får visket de små linjer ud. Jeg er vild med doseringssystemet, hvor man ved at dreje på selve låget åbner en lille pumpefunktion. Et virkelig gennemført produkt, som både er smukt og gør en mat, trist eller tør hud smukkere at se på.” Testet af Silke Grane.

★★★★★
Illuminating Primer, Tom Ford, 30 ml, 520 kr. Kan købes online HER

Primer, der matterer godt

”En supersød, lidt tøset 1960’er-inspireret tube. Det er nemt at dosere mængden, da åbningen er tilpas i størrelsen, så jeg hverken får for lidt eller for meget produkt ud. Min hud har tendens til at skinne, så jeg er glad for den matterende effekt på huden. Primeren udjævner synligheden af mine porer, og den tager også det værste af mine fine linjer og rande under øjnene. Desværre skal man bruge en del produkt ad gangen, og der er ikke meget produkt i tuben. Jeg valgte derfor kun at påføre produktet på mine problemområder, som er på næsen og under øjnene. Alt i alt er jeg godt tilfreds, bortset fra mængden der skal bruges.” Testet af Shirley Nordenskiold.

★★★★
The POREfessional, Benefit, 22 ml, 135 kr. Kan købes online HER

Primer, der giver flottere hud

”Jeg har ikke før prøvet at bruge en primer, så jeg var en smule skeptisk, nok især fordi jeg ikke helt vidste, hvad formålet med en primer var. Men jeg kan ikke benægte den effekt, den har på min hud. Konsistensen var superlækker, jeg blev overrasket over, hvor blød den fik min hud til at føles. Jeg kunne også nemmere fordele min foundation, og laget blev mere jævnt. Produktet er helt uden farve og glimmer og fungerede egentlig bare for mig som et ekstra lag, der forberedte min hud på at få foundation og pudder på. Alt i alt et virkelig lækkert produkt.” Testet af Nanna Juulsgaard.

★★★★
Photo Finish Foundation Primer, Smashbox, 30 ml, 260 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: 7 tips til perfekte vipper

Primer, der glatter kragetæer ud

”Denne primer fungerer rigtig godt som ‘filler’, der fylder de små fine rynker ud ved mine øjne og munden. Den gør underværker for et vågent, frisk udseende og får makeuppen til at ligge bedre. Skal jeg ligne Askepot en aften til en fest eller god middag, vil jeg putte den i hele ansigtet, men til hverdag vil det være et ekstra lag for meget til min smag. Den er meget nem at bruge, helt parfumefri og med en lækker, blød konsistens.” Testet af Anne Axholm.

★★★★★
SuperPrimer, Clinique, 30 ml, 207 kr. Kan købes online HER

Primer, der giver en ensartet overflade – testvinder!

”Jeg har aldrig brugt primer før, så jeg var ret spændt på at se, om den gjorde en forskel på min hud og min makeup. Den er blød og let at fordele i ansigtet, og så dufter den dejligt af kokos. Jeg kan med det samme se forskel på min hud. Den er blevet mere ensartet på overfladen, og primeren har udjævnet mine farveforskelle i huden. Derudover holder min makeup bedre i løbet af dagen, hvilket produktet også lover mig. Denne primer er absolut blevet et must for mig at have på badeværelseshylden.” Testet af Malene Ejsing.

★★★★★★
Hangover Replenishing Face Primer, Too Faced, 40 ml, 220 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: De 7 mest hyppige makeupfejl (og hvordan du undgår dem)

Læs mere om: