MAKEUP

VIDEOGUIDE | Sådan bruger du en primer

En primer er lidt som en spartelmasse – bare til dit ansigt. Primere findes i alle former og farver, og kan et hav af forskellige gode ting! Læs guiden og se i videoen, hvordan du bruger primeren og find også den primer, der passer til lige netop dig!

Det kan være utroligt tilfredsstillende at spartle ting ud. Den helt fine, jævne overflade kan lige såvel være på væggen som i dit ansigt. En primer spartler nemlig din huds ujævnheder ud, den dækker huller, mindsker porrer og visker uperfektheder væk.

Primeren bruges under din foundation, BB creme eller pudder, alt efter, hvad du normalt bruger og den kan også anvendes alene. Men selvom en primer har til formål at udglatte og udjævne din hud, kan den også andre ting. Du kan nemlig finde en primer, der passer perfekt til lige netop dét hudproblem eller -fokus, du har.

Find den primer, der passer til dig herunder og se videoguiden til, hvordan du anvender primeren, nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: IN TESTER | Primer

Primer til dig, der har rødme i huden

Der findes utroligt mange primere, som retter op på forskellige hudproblemer. Hvis du eksempelvis lider af rødme, mørke pigmentpletter eller dybe linjer, kan en primer med farve hjælpe dig med dette problem.

I stedet for blot at dække dine problemer til, retter en farvet primer op på dem og korrigerer dem. Den grønne farve neutraliserer nemlig dine røde plamager og mørke områder.

Photo Finish Correcting Primer Adjust, Smashbox, 240 kr. Kan købes online HER

Primer til dig, der mangler fugt

Hvis du har tendens til at få tør hud i løbet af dagen, så prøv at tilfør en primer til din makeuprutine – det vil gøre hele forskellen for det færdige resultat!

Denne primer vil give din hud fugt i løbet af dagen og lade den ånde.

HydraBlur Primer, Dermalogica, 395 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: 5 SKØNNE FIF | Glød i ansigtet uden sol

Primer til dig, der vil have mere glød

Ser din hud trist og træt ud – eller vil du blot give din fine perlemorshud den helt rette glød, så kan du bruge en lysreflekterende primer.

Denne primer har ’shine’ i sig, men uden at glimtre, så du vil ikke ende ud i at ligne en diskokugle. Denne primer giver den helt rette glød og vil reflektere lys, når det rammer din hud.

Naked Skin Illuminating Beauty Balm, Urban Decay hos Sephora. Læs mere HER eller køb i Sephora butikker HER

Primer til dig, der vil beskyttes

Til fine linjer, der skal glattes ud, giver denne primer den helt rette ’blur’-effekt. Den udglatter fine linjer og små rynker, så den efterlader din hud mat og glat. Samtidig indeholder den SPF50, så din hud er beskyttet hele dagen lang mod solens skadelige stråler.

Smooth & Protect Primer SPF50, Nars hos Sephora, 250 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: VIDEOGUIDE | Fjern mørke rander og rødmen med bananpudder