MAKEUP

VIDEOGUIDE | Sådan fremhæver du dine ansigtstræk med let contouring

Contouring handler om at fremhæve og markere dine ansigtstræk ved hjælp af skygger og glød. Lær her, hvordan du kan fremhæve dine bedste træk - se videoen og følg med step-by-step.

Contouring - sådan fremhæver du dine træk

’Contouring’ er tendensen, der har taget verden med storm. En teknik, hvor du fremhæver udvalgte ansigtstræk, såsom kindben og næse, ved at lægge en ’skygge’ med et mørkt pudder eller cremeprodukt. Det handler om, at skyggen bliver lagt, der hvor den naturligt ville falde – altså vi fremhæver en skygge ved at lægge mere skygge på. Derefter lægger man en highlighter, som er et lysreflekterende produkt, der skal stå som kontrast til din skygge. Det vil sige, alle de steder, hvor solen eller lyset normalt ville falde på dit ansigt, der lægger du en highlighter på, for at gøre kontrasten tydeligere og give en let glød.

Skyggen kan lægges:

  • Under kindben, for at fremhæve og tydeliggøre markerede kindben – dette kan slanke dit ansigt
  • På hver side af næseknoglen, dette kan give en illusion af en smallere og mindre næse
  • På langs af begge sider af dit kæbeparti, for at slanke og markere
  • Under hagen, for at skjule en eventuel ’kalkun hage’
  • Langs hårgrænsen i panden, for at ændre din ansigtsform og give glød

Highligteren kan lægges:

  • På det øverste af dine kindben, for at give et let ansigtsløft og skabe kontrast
  • Langs næseryggen for at gøre den mere smal
  • På overlæben for at skabe sensualitet
  • I øjenkrogen for at skabe en ekstra glød og gnist

LÆS OGSÅ: Fuldend din contouring med ekstra glød, se hvordan her

Se, hvordan du gør i videoen her:

Step by step-guiden til contouring

Når du arbejder med contouring, kan du både bruge pudder og cremebaserede produkter. Det er en smagssag og helt op til dig, hvad du vælger – dog kan man føle, at man er bedre til én af delene, frem for en anden.

Det eneste, der er vigtigt, er at din skygge er uden glimmer eller glitter, men blot er mat – hvorimod din highlighter gerne må have massere af glimmer og shine. Hvis der er glitter i begge produkter, kan du hurtigt komme til at ligne en omvandrende diskokugle – og det vil vi helst undgå!

1 | Cremet contour stick

En cremecontour er tydeligvis – cremet, og kan derfor bruges både med fingre, pensel eller svamp når du påfører den. Den kan se kraftig ud, når du putter den på huden, da den er meget pigmenteret, men så længe du blender den godt ud i huden, opnår du et fint resultat. Påfør den under kindben, minimum 2 fingerbredde væk fra mundvigen, påfør på hver side af din næseryg for at gøre næsen slankere og langs hårgrænsen i panden, for at ændre ansigtsformen. Denne produkttype er særligt smart, da det både har en mørk skygge contour i den ene ende og en highlighter til lysning i den anden ende.

Sculpting Multiple Duo Playa Flamenco, Nars, 245 kr. Købes online HER 
Diorblush Light & Contour, Dior, 345 kr. Købes online HER 

2 | Cremet highlighter

Den cremede highlighter kan fås i forskellige farvenuancer, alt efter hvilken hudtone du har. De lyserøde champagnefarver, passer til en lysere hud – hvorimod de mere gyldne champagne og bronzede farver passer til en mørkere hudtone. I denne pallet finder du de smukkeste highlightende nuancer, så du både kan mixe og blande dem som du ønsker – eller lege med forskellige udtryk. Påfør highlighteren på det øverste af dine kindben, langs næseryggen og i rundingen på overlæben med fingrene eller en svamp.

Illuminate Palette, Youngblood, 350 kr. Købes online HER

3 | Beautyblender

Til at blende alt fra foundation til contouring eller highlighter ud med, er dette mit yndlingsværktøj. Det er en svamp, som kan købes i alle farver og størrelser, alt efter præference, og hvad du skal bruge den til. Husk, det er vigtigt, at den er fugtig når du bruger den, for at få det bedste resultat. Skyld den under vand, til den bliver fyldt op – vrid den og dup den let tør, så er den perfekt til brug.

Original Purple, Beautyblender, 160 kr. Købes online HER

4 | Pudder contour

Denne palette gør det muligt for dig at vælge lige præcis den contour-nuance, der passer din hud. Farverne er den helt rigtige tone, så du hverken ser orange eller grå ud i hovedet. De er pigmenterede, men ikke for overdrevede – så du kan nemt påføre dem uden, at du bruger for meget produkt. Du bruger den pudrede contour på samme måde, som den cremede contour (se ovenover).

Powder Contour Pallet Light, Sandstone, 350 kr. Købes online HER

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Trylletricket til et naturligt ansigtsløft - strobing

5 | Contouring børste

Til at fordele din pudrede contouring, skal du bruge en contouring børste. Den skal være skåret skråt i hårene og være let blød, men stadig være fast. Denne børste gør jobbet rigtig godt.

Contour Definition F109, Urban Decay, 195 kr. Købes online HER

6 | Pudderhighlight

Denne pudderhighlighter er utroligt smuk – den har et dejligt gyldent skær og giver en virkelig lækker glød. Den er perfekt til fest eller hvis huden lige skal have et ekstra pift. Du påfører den samme steder som den cremede highlighter – dog med en børste (se ovenover).

Black Bloom, Tom Ford, 500 kr. Købes online HER

7 | Fanebørste

Til at påføre din pudderhighlighter, kan du med fordel bruge en fanebørste. Den er formet som en fane - sjovt nok - og er meget nem at styre, når det kommer til din highlighter. De lette børstehår sørger for, at du ikke påfører for meget produkt på én gang.

Blush White Fan, Jane Iredale, 120 kr. Købes online HER

8 | Settingpudder

Til sidst kan du påføre en settingpowder (settingpudder). En settingpowder er en transparent pudder, der sørger for, at din makeup holder længere og ikke glider ud i løbet af dagen. Den kan udjævne små kanter og streger og være det sidste step, der blender hele din makeup smukt sammen.

Priming & Setting Powder, Nilens Jord, 195 kr. Købes online HER

9 | Pudderbørste

Brug en stor, rundhovedet pudderbørste til at påføre din settingpowder med. Denne er utroligt blød og lækker – og gør arbejdet nemt og godt.

The Powder Brush, La Mer, 450 kr. Købes online HER 

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Foundation – den nye generation

Læs mere om: