MAKEUP

VIDEOGUIDE | Sådan lægger du den perfekte foundation

INs skønhedsskribent Mia Due viser dig, hvordan du kan få mest ud af din foundation. Du lærer tips og tricks til, hvordan du vælger din foundation, blender den og får den til at holde hele dagen. Læs step by step-guiden og se videoen her.

Step-by-step guide | Foundation

I denne uge har vi haft fokus på, hvordan du får bedst ud af din foundation. Du kan selvfølgelig se hele videoen, men her i artiklen får du også en step by step-guide til, hvordan du blender din foundation og får den til at holde hele dagen. Se også, hvilke produkter der er blevet brugt i videoen.

LÆS OGSÅ: GUIDE | Har du også svært ved at finde en foundation, der passer?

Psst... Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan få glød i huden til vinter – så se med på video i næste uge!

Step 1 | Fugt huden

Det er vigtigt at have en gennemfugtet hud, inden du bruger primer og foundation. Huden skal have meget af fugt gennem dagen, derfor skal du vælge en creme, der fugter godt igennem.

Når huden er fugtig og frisk, vil din foundation blende sig meget bedre ind i din hud, samtidig med at du vil få et pænere look gennem hele dagen.

Step 2 | Vælg den rette base

Du skal bruge en primer, da den udjævner din hud, retter linjer og smårynker ud og får din foundation, BB-creme eller mineralpudder til at holde længere. Du kan få primers med forskellige funktioner – alt fra at give ekstra glød, til at rette op på rødmen eller få din foundation til at holde i over 24 timer. Jeg valgte, at bruge en langtidsholdbare primer, da jeg havde en lang dag på job.

Til en hud med glød:
Diorskin Forever & Ever Perfection & Hold Makeup Base 001, Dior, 330 kr.
Kan købes online HER

Langtidsholdbar og mat:
Naked Skin Illuminating Beauty Balm, Urban Decay
Læs mere HER. 

Step 3 | Vælg den rigtige foundation til din hud

Når du vælger din foundation, er det vigtigt, at du kigger på din hudtype og det look, du gerne vil opnå. Har du fx tendens til at fedte i huden eller have en olieret T-zone, så skal du bruge en foundation, der gør din hud mat. Hvis du derimod har meget tør hud, så brug en foundation, der er fugtgivende, så du kan få lidt ekstra glød. Du kan også finde en foundation alt efter det look, du gerne vil opnå. Så hvis du ønsker et poleret og fejlfrit ansigt, så brug en mat foundation med høj dækkeevne. Hvis du ønsker en glødende hud, hvor du ser mere sund og naturlig ud, skal du vælge en let fugtgivende foundation eller BB-creme. Jeg valgte True Radiance fra Clarins, som giver en dejlig glød.

Til en hud med glød:
True Radiance, Clarins, 320 kr.
Kan købes online HER

Til det matte look:
Diorskin forever, Perfect makeup everlasting wear pore-refining effect spf 35 / shine control, Dior, 380 kr.
Kan købes online HER

Step 4 |  Blend

Det vigtigste step handler om at blende din foundation ind i huden. Det betyder, at du ”udvisker” alle hjørner og kanter og mixer din foundation godt ind i huden, så den ser mere naturlig ud. På denne måde opnår du en foundation, som blot ligner et tyndt, fint lag ekstra hud – end en tyk klattet masse ovenpå din hud. Fugt beautyblenderen, vrid den og dup din foundation ud. 

Pink, Beautyblender, 130 kr.
Kan købes online HER

Step 5 | Fix trætte øjne og lav et naturligt ansigtsløft

Hvis du vil opnå friske øjne og give et lille naturligt ansigtsløft, skal din concealer være 1-2 numre lysere end din foundation. Dup concealeren under øjnene og blend fra næse og op mod tindingen. Det giver et lille løft, og du vil se mere frisk ud.

Studio Skin 24 Hours Waterproof Concealer, Smashbox, 175 kr.
Kan købes online HER

Step 6 | Dæk uperfektheder

Hvis du føler, at du har små uperfektheder, såsom skønhedsfejl, urenheder, som du gerne vil dække ekstra godt, så kan du også bruge en concealer her. Det er dog vigtigt, at det ikke er den samme lyse concealer, som du brugte under øjnene, men derimod en der passer bedre til din hudtype. Dup på de forskellige steder, lad den trænge ind i 1-2 minutter, og blend derefter ud.

Studio Skin 24 Hours Waterproof Concealer, Smashbox, 175 kr.
Kan købes online HER

Step 7 | Blend og voila!

Nu tager du fat i din lille beautyblender og dupper din concealer ud, så den blender perfekt med din foundation. Voila! En smuk foundation som holder hele dagen!

Micromini, Beautyblender, 2 stk., 130 kr.
Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Lav din egen mini-ansigtsbehandling

Se eller gense hele videoen - og lær hvordan du lægger den perfekte foundation, der holder hele dagen.