NEGLE

Guide: Du skal lakere dine negle, som du ville lakere en bil

Hvordan lakerer du dine negle, så lakken bliver både flot og holdbar? Du lakerer dem, ligesom du ville lakere en bil. Bliv guidet her.

Neglelakering kan være en bekostelig affære på tidskontoen. Derfor skulle resultatet også gerne holde i mere end en dag, når du først har været igennem flere lag og tørrerunder. Skaller lakken allerede efter få dage, så er det værd at tage et kig på, hvordan du lakerer dine negle, og her kan det være en god idé at kaste et blik på hvordan, at biler bliver lakeret. Der er nemlig mange ligheder og ikke mindst brugbare tips at hente herfra. At lakere en bil er en stor investering og resultatet skal derfor holder i lang til og i alt vejr og vind. Lakeringsprocessen er med andre ord super vigtig for et flot og holdbart resultat – ligesom du gerne vil have det på dine negle.

LÆS OGSÅ: De bedste neglelakker i 2019

Sådan lakerer du dine negle som en bil

1. Forberedelse er alt
Før du gør i sving med at lakere dine negle, så brug tid på forberedelsen, hvis du ønsker et holdbart resultat. En enkelt fejl i forberedelsen kan ikke reddes af et tykt lag lak – det vil altid kunne ses på overfladen, selvom neglenes er langt mindre end en bils.

2. Den gode forberedelse
Slib neglene med en fil indtil overfladen er så plan som overhovedet mulig. Der må ikke være nogle skarpe kanter, så få rundet godt af i enden af neglen.

Neglefile fra Mac til 40 kr.

3. Underlakken hæfter
Underlakken er vigtig, fordi den hjælper med at hæfte den videre lak. Skipper du underlakken, vil lakken ikke holde særlig længe men derimod hurtigt skalle af.

Underlak fra Sephora til 60 kr. Kan købes her.

4. Første lag skal dække godt
Det første lag lak skal være dækkende og dække hele neglen, så der ikke kommer ujævnheder. Et tykt lag er ikke nødvendigvis godt. Hellere flere tynde lag end ét tykt.

Neglelak fra Yves Saint Laurent til 146,25 kr. Kan købes her

LÆS OGSÅ: 5 ting der ødelægger dine negle

5. Modstandsdygtig overlak
Overlakken er den, som gør dine negle modstandsdygtige. Det er samtidig også den, der giver dybde. Jo flere lag klar lak, jo dybere og mere intens vil farven på dine negle se ud. Du kan mellemslibe din overlak, men så skal du bruge et meget fint slibemiddel eller fin neglefil, da det ellers bliver mat.

Overlak fra Essie til 114,95 kr. Kan købes her.

6. Tid til at tørre
Det kan være en god idé, at mellemslibe mellem de forskellige lag. Hvis du gør det, så vær sikker på, at lakken er 100 procent tør, da du ikke kan slibe i noget, der ikke er tørt. At lægge lak tager tid – uanset om det er på en stor bil eller en lille negl. Så tag dig god tid, hvis du vil sikre dig et både flot og holdbart resultat.

Sephora express dry spray til 70 kr. Kan købes her.

TIP!
Sådan opbevarer du din neglelak korrekt

Putter din neglelak i køleskabet, kan der i værste fald blive skabt kondens på indersiden, så der kommer vand i lakken. En neglelak skal opbevares ved normal stuetemperatur og gerne et mørkt sted. Når du bruger den, skal dine negle/hænder heller ikke være for kolde.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER