NEGLE

Sådan kan du selv lave nailart

Nailart er ikke længere forbeholdt ghettogirls og nyrige russere. I dag leger alle typer kvinder med farver og udsmykning af neglene – og gør det yderste af fingrene til en accessory i sig selv. Er du klar til at lege med?

Hår og makeup tager ofte fokus på catwalken – ud over tøjet naturligvis. Men da designerne viste deres kollektioner for sommeren 2018 frem, var der også fuld power på neglelak.

Der var blandt andet logo på neglene hos Helmut Lang, krystal-udsmykning på Philipp Plein og Naeem Khan, og glitter på neglene hos Tom Ford.

Engang var nailart – neglekunst – ghettoagtigt og dårlig smag, men når de store modehuse tager trenden til sig, er det bevis på, at nailart nu er elegant og eksklusivt.

– Nailart er en personlig udtryksform, som giver mulighed for at ‘udsmykke’ sig – en blanding af smykker og makeup. Og det er også en måde at efterligne celebrities på – på en lettere måde end med tøj, som stiller krav til kropstype, forklarer Anja Bisgaard, der er CEO hos Spottrends.dk, om tendensen med de opsigtsvækkende negle.

Du kan finde en masse lækre produkter til nailart nederst i galleriet…

Kun fantasien sætter grænser

Du kan få lavet kunstfærdige negle på en klinik, hvor næsten kun fantasien sætter grænsen, men du kan også kaste dig ud i en lidt mere afdæmpet udgave af neglekunsten derhjemme.

LÆS OGSÅ: Sådan her skal dine negle se ud dette forår

Tendensen handler meget om at turde tænke nyt, når det gælder dine negle. Hvis du er typen, der godt kan lide klassiske røde negle, så giv dit look et lille twist ved at farve en eller to negle på hver hånd en mørkere rød, give den glimmer eller en kontrastfarve.

Er du mere modig, så kast dig ud i forårets trendfarver som gul og grøn. Eller laker et par negle i opsigtsvækkende slikfarver og hold resten neutrale.

Der er mange måder at skabe unik nailart på, så vær kreativ og kast dig ud i det.

Kom godt i gang med nailart

  • Sørg for, at dine negle er rene, neglebåndene er skubbet ned, og at længden er, som du vil have den
  • Påfør altid en god basecoat, som beskytter dine negle og får neglelakken til at ligge pænere
  • Leg med farvesammensætninger. Laker fx. otte negle i én farve og to i en anden farve eller påfør glimmer og glitter på et par af neglene – kun fantasien sætter grænser
  • Husk altid at afslutte med en topcoat. Det forlænger holdbarheden på din lak og giver en flot finish

Du kan finde en masse lækre produkter til nailart nederst i galleriet…

Kunstfærdige negle har historiske rødder

I begyndelsen af 1700-tallet begynder de første malerier i Indien at dukke op af kvindelige musikere, der spiller instrumenter med røde negle.

Senere, i slutningen af 1800-tallet, er neglekunsten også nået til de bedre kredse i Kina, hvor kvinder afbildes med lange, farvede negle. 

LÆS OGSÅ: 5 ting, der ødelægger dine negle

I 1901 viser den franske maler Henry Carol-Delvaille en ung kvinde, der får ordnet negle, og 24 år senere dukker manicure-jobbet op på det store filmlærred i stumfilmen ‘The Manicure Girl’ med datidens store stjerne Bebe Daniels i hovedrollen.

De første reklamer for selv at ordne sine negle dukker op med Cutex-brandet i 1950’erne.

Du kan finde en masse lækre produkter til nailart nederst i galleriet…

Q&A med Anja Alajdi, smykkedesigner i Dulong og stylist

Hvornår begyndte du at få lavet negle?
Med nailart er det fem-seks år siden, men før da fik jeg lavet manicure med shellac og gellish (langtidsholdbare farver, red.).

Hvem laver dine negle?
Primært Silke fra Silkyway Beauty København. Jeg er stor stor fan af hendes håndværksmæssigt ekstremt store færdigheder. Og hendes æstetiske sans og viden om, hvordan man plejer og behandler negle.

Hvor ofte får du ordnet negle?
Hvis jeg ikke er i pausefase, er det hver tredje uge. Ellers begynder udvoksningen at være for stor, selv om jeg ofte tænker over at have en lysere farve i bunden, så det ikke virker så voldsomt, når neglen vokser ud, som hvis det er en mørk farve.

Hvordan finder du inspiration til dine negle?
Det kan være en farvekombination fra noget print, mønstre, grafisk tryk. Jeg tænker aldrig over, at det skal passe til noget tøj, for man har jo meget forskelligt tøj på i løbet af tre uger.

LÆS OGSÅ: IN TESTER | Sådan får du stærke og lange negle

Hvad betyder nailart for dig?
Det giver mig et personligt visuelt udtryk og er en del af mit tilbehør, ligesom mine smykker. Jeg er som udgangspunkt ikke ramt af for meget pyntesyge, men kan med mine negle gå ‘all in’, uden at jeg føler, det tager overhånd.

Hvordan vil du beskrive din stil?
Jeg er mest til det grafiske, men med brune sommerhænder kan jeg sagtens finde på at stå på hovedet i glitter, glimmer og håndmalede palmer.

Hvad er dit tip til andre, der gerne vil prøve nailart?
Brug altid kyndige ‘håndværkere’. På en ferie med veninde gik jeg på beautysalon for at få fikset negle på hænder og fødder, men fik en kronisk skadet negl på højre langefinger, fordi neglebåndene blev fjernet på en for voldsom måde med hårde metalredskaber. Masser af smerte og blødning og betændelse. Og nu, halvandet år efter, en negl, der ligner, at der er neglesvamp. Øv, øv.

Q&A med Sara Rostrup, makeupartist og blogger

Hvornår begyndte du at få lavet negle?
Det begyndte nok for alvor, da jeg boede i New York i 2009, hvor de metalliske minx-negle kom frem (en type langtidsholdbar manicure, red.). Da jeg flyttede tilbage til Danmark, fik jeg lavet negle on/off, men jeg har fast fået lavet negle de seneste to-tre år.

Hvem laver dine negle?
Det gør Nicole Fernando. Jeg elsker hendes smukke æstetik og behagelige væsen. Vi blev hurtigt enige om, at vi kunne lave noget flot sammen, da jeg aldrig selv vælger klassiske negle. Hun fik mulighed for at øve sig på mig og gå amok med former, glimmer og effekter, som jeg elsker. Hun er teknisk dygtig, kreativ og har hjemmeservice, så hun kommer hjem til en. Det er altså superdejligt. @nails_by_nicki

LÆS OGSÅ: Sådan stopper du med at bide negle

Hvor ofte får du ordnet negle?
Nicole bor i Barcelona, men er i Danmark en gang om måneden. Så der skynder jeg mig at booke en tid.

Hvordan finder du inspiration til dine negle?
Det kan være farvekombinationer, jeg ser i naturen, i tøj, i interiør. Der er helt klart masser af inspiration at finde på Pinterest og Instagram, men det er sjældent, vi kopierer noget 100 procent.

Hvad betyder nailart for dig?
Det betyder meget. Jeg har altid været meget piget, og nu er jeg mor til to drenge, så det behov i mig er måske blevet endnu større: at gøre noget ud af sin femininitet og dresse op. Jeg har også lige været på barsel, og da var det sjældent, jeg fik makeup på, men pæne negle havde jeg næsten altid!

Hvordan vil du beskrive din stil?
Den er feminin. Jeg elsker alt, der glitrer – smykker, strømper, hårspænder. Måske mest i form af accessories, og der kommer negle jo også ind. Jeg kan godt have jeans på, men det er virkelig sjældent, jeg går i et helt sort outfit. Jeg kan godt lide farver og print.

Du kan finde en masse lækre produkter til nailart her i galleriet:

Lav selv nailart med disse redskaber

LÆS OGSÅ: SKØNHED | 5 nye produkter, der giver dig flotte negle