SKØNHED

NYHED | Chanel lancerer en herreparfume – til kvinder

Chanel har lavet en parfume, der både kan bæres af mænd og kvinder. Det var ikke med vilje, siger parfumeuren. Få historien bag den nye unisex parfume, der rammer lige ind i tidens kønsflydende tendens.

Der er noget særligt sexet over, når en kvinde bærer en herreparfume, der ofte er mere krydret i dens duftnoter. Lidt ligesom med boyfriend jeans eller ”efter-sex”-T-shirten. Det er den sexethed, Chanels parfumechef har prøvet at indfange med husets nye (kvinde)parfume Boy, der også sagtens ville kunne bæres af mænd.

“Jeg prøvede ikke at lave en unisex parfume, men at lave en parfume a la mændenes bare til kvinder. Og vise at den sagtens kunne bruges af en kvinde også,” siger Olivier Polge, der er Chanels parfumechef, til WWD.

LÆS OGSÅ: KØNSLØS | Zara lancerer unisex-kollektion – til stor debat

Foruden spillet på køn, trækker parfumens navn tråde tilbage til Gabrielle ’Coco’ Chanels tid. Den er nemlig opkaldt efter den franske designers elsker Arthur Capel, der også lagde navn til den ikoniske Boy-taske. Arthur Capel gik nemlig under kælenavnet Boy.

”Så det var egentlig ikke et forsøg på at lave en kønsløs parfume, men en maskulin parfume. Og – som så mange andre ting i livet – er en parfumes ’køn’ givet af den person, der bærer den,” fortsætter Olivier Polge til WWD.

Olivier Polges roses både internt i Chanel og eksternt af blandt andet international mode- og skønhedspresse for hans friskere og mere moderne duftstil. Chanels dufte har normalt været meget klassiske og traditionelle, men med Boy har huset lavet en parfume i overenstemmelse med kulturen og modens opgør med klassiske kønsbegreber.

En tendens, du kan læse meget mere om i det IN, der er på gaden nu. Og det er faktisk ret interessant.

LÆS MERE: INs skønhedsredaktør, Silke Grane, har besøgt Chanels tidligere parfumeur, der er Olivier Polges far. Læs hendes interview HER.