SKØNHED

Plej dig selv, spar tid og få mere overskud

Her får du INs guide til, hvordan du kan pleje din krop, dit ansigt og dit hår på måder, der gør den daglige pleje minimal – og velværen og selvtilliden maksimal.

Hvis du bruger tid på dig selv, sparer du tid. Lyder det underligt? Det er det ikke. For hvis du indimellem forkæler dig selv med en ansigtsbehandling eller får farvet dine øjenvipper og -bryn, kan du spare kostbare minutter foran spejlet om morgenen.

Få mere overskud 

Det er de færreste af os, der kan vælte ud af sengen om morgenen og ligner en million. Det kræver både tid, energi og penge at se velplejet og frisk ud i en travl hverdag. Nogle gange kan det virke som den rene sisyfos-opgave at komme igennem morgenritualerne med hårvask og -tørring og makeup på både hud, vipper og bryn, som du gentager morgen efter morgen.

Det behøver du ikke. For der findes en række skønhedsbehandlinger, som du kan få lavet hos en kosmetolog eller klare derhjemme, som giver hud og hår langtidsholdbar skønhed. Hvis du fx får farvet dine bryn og vipper, kan du lade mascaraen ligge om morgenen. Og hvis du får lavet manicure med langtidsholdbar shellac, er du fri for at fjerne gammel, afskallet neglelak konstant og lægge nye lag.

Det kræver selvfølgelig, at du indimellem sætter en time af til dig selv i din travle kalender. Men den er godt givet ud, for med de rigtige behandlinger kan du spare masser af tid i hverdagen, som du kan bruge på jobbet, familien – eller til at få tid til noget af det andet, du savner i din hverdag.

Ansigt

Bryn

Få dine bryn farvet ca. en gang om måneden. Hvis du er skarp, kan du også gøre det derhjemme med en permanent farve. Du sparer tid, når du ikke skal tegne dine bryn op hver morgen.

Få dine bryn farvet ca. en gang om måneden. Hvis du er skarp, kan du også gøre det derhjemme med en permanent farve. Du sparer tid, når du ikke skal tegne dine bryn op hver morgen. 

Få dine bryn farvet ca. en gang om måneden. Hvis du er skarp, kan du også gøre det derhjemme med en permanent farve. Du sparer tid, når du ikke skal tegne dine bryn op hver morgen. 

LÆS OGSÅ: Sådan får du perfekte øjenbryn

Vipper

Det er meget populært med kunstige øjenvipper. Bor du i byen, er der helt sikkert flere professionelle klinikker, som påsætter vipper. Husk dog altid at gå til en veluddannet vippeteknikker, som ved, hvad hun laver – ellers risikerer du, at dine egne vipper bliver ødelagt.

Får du påsat vipper, skal du have dem ’fyldt’ op hver tredje-fjerde uge, til gengæld slipper du for at fumle rundt med mascaraen hver morgen. Og dyrker du motion, er det også en stor fordel, at din mascara ikke svømmer ned på kinderne, når du sveder.

Peeling

Selvfølgelig er det lækkert at få en ansigtsbehandling hos en kosmetolog, men mindre kan også gøre det. Hvis du husker at peele dit ansigt en-to gange om ugen, holder du huden ren i dybden, hvilket gør den pænere, glattere og mere modtagelig for de skønne produkter, du forkæler dig selv med.

LÆS OGSÅ: Den store guide til peeling 

Restylane

Kender du til mørke rander under øjnene? De får dig i den grad til at se træt ud, og det kræver en virkelig god concealer at udligne bare en anelse af mørkheden. Hos N’age, som ligger flere forskellige steder i Danmark, kan man få en behandling med restylane, som bliver sprøjtet ind i huden og udvisker randerne. En behandling, som gør en verden til forskel. Faktisk kan du helt droppe concealeren bagefter. En behandling holder 12 måneder.

Masker

Det er ikke alle masker, der kræver særlig lang tid. Læg en ansigtsmaske, mens du støvsuger eller ordner børnenes madpakke. Måske hjælper det ligefrem på trætheden, at du i det mindste ser mindre træt ud!

Detox Mask, Mádara, 60 ml, 199 kr. Kan købes online HER 

Detox Mask, Mádara, 60 ml, 199 kr. Kan købes online HER 

Krop

Selvbruner

Er der noget, der udstråler sundhed, overskud og velvære, er det en god glød. Er du frisk på at prøve derhjemme, så vælg en selvbruner, som ikke skal sidde mere end 10 minutter, før du er pænt brun. Farven holder i op til 10 dage. Hvis du har mulighed for det, kan du også prøve en professionel spraytan-salon, som på få minutter giver dig en flot ensfarvet farve, som holder en uges tid.

Fødder

Et godt varmt fodbad, fjernelse af hård hud og en pedicure er noget af det dejligste, når det gælder afslapning. Du vil kunne mærke det på hvert skridt, du tager, ikke kun pga. de bløde fødder, men også fordi du får det godt med dig selv, når dine fødder er ordnet og neglene pæne.

 

Peppermint Foot Salts, Ilse by Ilse Jacobsen, 200 ml, 195 kr. Kan købes online HER 

Peppermint Foot Salts, Ilse by Ilse Jacobsen, 200 ml, 195 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: Få smukke sommerfødder med pedicure 

Hårfjerning

Hop barbering over i badet og spar tid. Få vokset de steder på kroppen, du normal barberer i brusebadet. Gør det en gang om måneden og få flere minutter til det sjove i hverdagen. Prøv dig frem – det er individuelt om voks eller sugaring er bedst for dig og din hårvækst.

Neglelak

Er dit førstehåndsindtryk i orden? Pæne, vellakerede negle er flotte og feminine, men vi ved alle, hvor ofte man skal skifte neglelak for altid at have præsentable fingerspidser. Få hjælp og hop med på shellac-vognen, så er dine negle pæne i cira tre uger, ligegyldigt hvad du du udsætter dem for. Her er det igen vigtigt at finde et ordentligt sted at få det lavet. Ingen elektriske slibeapparater! De ødelægger neglenes overflade.

Hår

Sundt hår

Smut forbi din frisør og få de tørre, spaltede og slidte hårspidser klippet af. Be om en l’Oréal-smartbond eller en id Hair Niophlex-kur. Her er tale om tretrinskure, som er designet til at beskytte og styrke håret. Dit hår kommer til at emme af sundhed i en grad, der gør det meget lettere at have med at gøre i hverdagen.

 

Hårbørste, Aveda, 194 kr. Kan købes online HER 

Hårbørste, Aveda, 194 kr. Kan købes online HER 

Tørshampoo

Vask dit hår hver anden dag om muligt. Håret har ikke godt af at blive vasket hver dag, det slider for meget på det. Brug en god tørshampoo mellem vaskene, og nyd, at du hver anden morgen, ikke skal bruge så lang tid i badet.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du din tørshampoo rigtigt