Foto: All Over Press
SKØNHED

Så mange danske kvinder er utilfredse med deres bryster

Når de danske kvinder kigger ned på deres barm, er mange utilfredse med det, de ser. En ny undersøgelse fra KlinikMatch.dk viser faktisk, at ni ud af ti kvinder ikke er tilfredse med deres brysters størrelse.

Således svarer 51,3 pct. af de 1.356 adspurgte kvinder, at deres bryster er alt for små, mens 39,8 pct. svarer, de er lidt utilfredse med størrelsen. Resten af de adspurgte kvinder tænker enten ikke over det eller er glade for og tilfredse med deres bryststørrelse.

Læs om den nye store bryst-trend her

For en del af disse utilfredse kvinder bliver en plastikoperation løsningen, lyder det fra Pavis Lumholt, der er speciallæge i plastikkirurgi ved Teres Hospitalet Parken, Teres Hospitalet Aalborg og Bodylift Center i Virum, og som i sin hverdag møder disse kvinder.

Det kan være, kvinderne har et lille bryst, et skævt bryst, eller de kæmper med et slapt bryst efter graviditet og amning. Eller de simpelthen bare ønsker meget store bryster.

Se Nicole Kidmans vilde forvandling i galleriet på ELLE.dk

"Men billedet er meget mere nuanceret end det. Ikke alle, der ønsker en brystoperation, virker decideret utilfredse med deres bryster. Mange har det godt med deres krop, men har på den anden side også et ønske om at gøre noget særligt for sig selv. De fleste mennesker har jo et eller andet, som de måske godt kunne tænke sig lidt anderledes. Og der vælger mange en brystoperation, fordi det er så stærkt et kvindeligt symbol," forklarer speciallægen.

Pavis Lumholt oplever, at kvinderne virker velovervejede i deres beslutning om en operation, og derfor er resultatet typisk også, at de føler sig smukkere, lettere (ved brystreduktioner), mere normale og meget mere som sig selv efter en operation. De er altså generelt mere tilfredse.

"Når det er sagt, er der jo også nogen, der bagefter føler, det er lidt unaturligt, at de har ladet sig operere. Men de fleste har en fornuftig indstilling og er klar over, at kosmetisk kirurgi - ligesom de fleste andre større beslutninger - er et spørgsmål om at afveje plusser mod minusser og finde ud af, hvad man prioriterer højest i sit liv," siger lægen.

Læs mere om: