SKØNHED

SKØNHED | 7 favoritsteder i skønhedsmekkaet Paris

Paris er kærlighedens by, fyldt med sofistikeret mode, kunstneriske genier og gammel historie. Men Paris er også et skønhedsmekka med franske apotekerbrands, unikke dufte og økologisk hudpleje. INs skønhedsskribent, Mia Due afslører sine favoritsteder og hemmelige skønhedsspots i den franske hovedstad.

1 | Klassikeren Galeries Lafayette

Stormagasinet Galeries Lafayette er nok det mest kendte stormagasin. Snyd ikke dig selv for et besøg i den store skønhedsafdeling, som er fyldt med eksklusive skønhedsprodukter og parfumer fra alverdens brands. Både den smukke bygning med det farvestrålende glasloft og alle de eventyrlige parfumeflakoner, der står på rad og række, tager pusten fra dig. En oplevelse i sig selv. 

Foto: Getty Images

Galeries Lafayette, 40 Boulevard Haussmann, 75009 Paris - Se mere HER

2 | Parfumebaren Liquides

Gemt væk i Marais-kvarteret ligger ‘parfumebaren’ Liquides. Designeren Philippe di Méo står bag det smukke interiør, som du også kan se udefra. Parfumebaren har en række nicheparfumer på hylderne fra bl.a. franske Frapin og amerikanske Odin. Ideen er, at du tager plads i baren og fortæller ‘bartenderen’, hvad du er ude efter af duftnoter, og så får du serveret små smagsprøver, som passer til det, man har sagt. Ligesom på en vinbar, hvor du smager lidt forskelligt, før du beslutter dig. 

Foto: Getty Images

Liquides, 9 Rue de Normandie, 75003 Paris

3 | Spa og frokost hos Guerlain

Det franske parfumehus er kendt for sine ikoniske flakoner og indtagende dufte. Guerlain har en lang historie, som går helt tilbage til 1828, hvor nogle af de første parfumer så dagens lys. Butikken i den smukke bygning på Champs-Élysées er det ultimative sted at udforske historie og dufte. Her findes også både spa og restaurant.

Foto: Getty Images

Guerlain, 68 Avenue des Champs-Élysées, 75008 Paris - Se mere HER

4 | Parfumetemplet i Serge Lutens

Hvis du er en ‘parfumoman’, er Serge Lutens en absolut favorit – folk kommer fra hele verden for at besøge dette sted. Udefra er bygningen dækket af mørke vinduer, men indenfor ligner det et tempel med dunkle rum, marmorgulve og blåt lys, som giver en mystisk atmosfære. Stedet er en oplevelse i sig selv, men man skal gøre sig selv den tjeneste at dykke ned i deres klassiske parfumer eller ud-forske de mere specielle dufte, som huset er kendt for.

Foto: Getty Images

Serge Lutens, Palais Royal, 142 Galerie de Valois, 75001 Paris - Se mere HER

LÆS OGSÅ: REJSEGUIDE | En bid af Paris

5 | Kendissernes favorit Colette

Colette er en tendensparabol. Berømt i hele verden for sine tre etager med alt fra smykker og tøj over musik til skønhed. Mange verdensberømtheder lægger altid vejen forbi Colette – og laver kreative samarbejder med butikken. I beautyafdelingen finder du alle de nyeste skønhedsbrands og de musthaveprodukter, som kendisser og mode- og skønhedseksperter står i kø for at rose til skyerne.

Foto: Getty Images

Colette, 213 Rue Saint Honoré, 75001 Paris - Se mere HER

6 | Øko hos Oh my Cream!

Hvis du vil prøve noget andet end de klassiske franske brands, skal du tjekke Oh my Cream! Det er en konceptbutik, som har en vifte af brands med fokus på økologi og naturlige ingredienser. Gå på opdagelse i cremeuniverset, der byder på bl.a. Patyka, Sunday Riley, Tata Harper, Grown Alchemist og Antipodes.

Foto: Getty Images

Oh my Cream! Rue de Tournon, 75006 Paris - Se mere HER

7 | Rolig oase i Le Bon Marché

Le Bon Marché er et af de ældste stormagasiner og blev grundlagt i 1838. I 2015 fik skønhedsafdelingen en makeover, og det har gjort oasen endnu bedre. Der er en rolig stemning – perfekt til at snuse rundt og prøve alle de skønne brands. Le Bon Marché er altid nogle af de første, som får fat i nye, hypede skønhedsproduktere. Så hvis du er på udkig efter et særligt it-produkt, som ingen har opdaget, vil du ofte kunne finde det her.

Foto: Getty Images

Le Bon Marché, 24 Rue de Sèvres, 75007 Paris - Se mere HER

LÆS OGSÅ: Hotel Ritz i Paris er genåbnet efter stor renovering