SKØNHED

SOS til tørre læber

Det er tid til at gøre dine tørre læber forårsklare. Ud over at det er mere behageligt, pænere og indbydende med bløde læber, så lægger din læbestift sig også flottere på velplejede læber.

Det er næsen svært at undgå at få tørre læber, når kalenderen siger kulde, frost og blæst. Det er derfor en god idé at få gjort læberne forårsklare nu, inden vinteren for alvor sætter sig i kyssetøjet. Det betyder fjernelse af tørhed og på med masser af plejende ingredienser. IN’s skønhedsekspert Lene Huusmann giver dig her gode råd til at få dine tørre læber gjort bløde og fugtige. Der skal faktisk ikke så meget til. Læs med her.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Slip af med tørre læber 

Trin 1) Scrub af 

Hvis læberne føles ru, tørre eller en anelse sprukne, så er det i gang med en god scrub. De døde hudceller og den tørre overflade skal rengøres og fjernes, så din fugt fra læbepomaden bedre kan trække ind og gøre sit arbejde.

Ecooking, lip scrub 49 kr. Kan købes online HER  
Foto: PR

Ecooking, lip scrub 49 kr. Kan købes online HER  

Trin 2) Pleje

Som det også gælder resten af ansigtet, så har læberne brug for ekstra pleje, når de er blevet tørre og vintertrætte. Find dig en god læbepomade, som både virker plejende og blødgørende. Vælg gerne en med naturlige olier og vitaminer, som virker reparerende på læberne.  

 

Karmameju, Calm Balm 02, 249 kr. Kan købes online HER 
Foto: PR

Karmameju, Calm Balm 02, 249 kr. Kan købes online HER 

Psst… Lad være med at fugte dine tørre læber med tungen. Vand gør nemlig bare læberne endnu mere tørre.

Husråd mod tørre læber

Er du gør-det-selv-typen, så lav din egen sukkerblanding, og brug den som scrub på læberne. Det er nemlig, billigt og ligetil.

Tre ingredienser er alt hvad du skal bruge:

  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie

Et andet godt husråd til at fjerne tør hud og starte cirkulationen i læberne er at bruge en blød tandbørste til at massere læberne med.

LÆS OGSÅ: 3 nemme DIY opskrifter til din hudpleje 

Brug plejende læbestifter

I dag vrimler markedet med læbestifter, som har en dobbeltfunktion. Ud over at være en pæn læbestift indeholder de nemlig plejende ingredienser, som blødgør dine læber på samme niveau som en læbepomade – samtidig med at du har flotte farvede læber.

 

Clinique, plejende læbestift, 295 kr. Kan købes online HER 
Foto: PR

Clinique, plejende læbestift, 295 kr. Kan købes online HER 

LÆS OGSÅ: 5 lipstick hacks der vil gøre din hverdag nemmere