SKØNHED

Sund og skøn med Anne Mette Hancock

Fra en sildemad på Lumskebugten til et køleskab fyldt med grøntsager og en manicure hos Blow. For krimiforfatter Anne Mette Hancock, 40 år, er velvære stort set alt andet end rudekuverter, dog er der én behandling, hun aldrig vil byde sig selv igen.

Krimiforfatter Anne Mette Hancock deler her sine 7 skønhedsvaner, der både byder på sildemadder, ro til at læse avisen og masser af (skønheds)søvn. 

Anne Mette Hancocks 7 skønhedsvaner

Hvor lang tid bruger du på velvære hver dag?

- Når mine børn er sendt i skole, bruger jeg lang tid på at komme i tøjet. Når jeg ikke har bagkant, tillader jeg mig at være langsom. Jeg laver en kop kaffe og sætter en podcast eller en lydbog på, og så går jeg stille og roligt i bad, lægger makeup og ordner hår, inden arbejdsdagen starter ved 9-tiden. Velvære for mig er også det glas hvidvin, jeg drikker, mens jeg laver aftensmad, og roen til at læse alle aviserne i weekenden, at have køleskabet fyldt med gode, grønne råvarer og ikke mindst at få masser af dagslys.

Hvad er fast inventar på dit badeværelse?

- Jeg har ikke det store arsenal af cremer og serummer, men jeg elsker min ansigtsmaske og olie fra Amazing Space, Molecular cremen fra Tromborg (den virker) og alle scrubs og tonics fra Aesop. Hårprodukter og -remedier fylder meget, for jeg er ikke typen, der vågner om morgenen med det samme hår, som det jeg faldt i søvn med. Nattens uregerlige garn kan kun reddes med en hårvask. Jeg er vild med hårprodukter fra Kevin Murphy, og i nødstilfælde kan en tørshampoo gå an.

Hvad er det dummeste, du har gjort ift. dit udseende?

- Jeg prøvede af uforklarlige årsager Botox, da jeg var midt i trediverne, og hadede alt ved det. Det føltes hæsligt, jeg lignede en mimikløs idiot, og så blev jeg i øvrigt hundesyg af det. Oplevelsen har i dén grad afskrækket mig fra alt, der har med kosmetiske indgreb at gøre, så nu sætter jeg grænsen ved en god natcreme og siger pænt nej tak til alt andet.

LÆS OGSÅ: 20 ærlige Hollywood-stjerner om deres plastikoperationer 

Hvis du skal være pæn på ingen tid?

- Så dupper jeg lidt concealer under øjnene og lidt farve på brynene. 

Billigste skønhedsfif?

- Der er en grund til, at man kalder det skønhedssøvn. Sørg for at få otte timer hver nat.

LÆS OGSÅ: Hemmeligheden bag en god nats søvn

Hvilket produkt forstår du ikke?

- Jeg har aldrig forstået idéen med øjenskygge. Eller contouring. Jeg er i det hele taget ikke fan af det meget malede look. Jeg ved godt, jeg lyder hundrede år gammel, men altså: Less is more.

Hvad vil du gerne lære din datter om skønhed og velvære?

- At begge dele handler om og udspringer af, hvordan man har det indeni. Man får det ikke godt af at være smuk, men man ser allersmukkest ud, når man har det godt.

Hvornår har du (ikke) makeup på?

- Jeg bruger generelt kun ganske lidt makeup, til gengæld bruger jeg det næsten hver dag. Det er en lige så fast del af min morgenrutine som tandbørstningen: Lidt farve på brynene, concealer under øjnene og en smule ferskenfarve på kindbenene. På dovne søndage og sommerdage ved stranden er jeg dog makeup-fri.

Hvad går dit velværebudget på?

- Det går vel til alt det, der ikke er rudekuverter. Uanset om det er en tur i Torvehallerne eller en sildemad på Lumskebugten, en manicure hos Blow, nye bøger fra Thiemers Magasin, en buket franske anemoner hos Lars Jon, en gave til en veninde, en god flaske vin eller en rejse ud i verden med min mand og børn. Det er alt sammen velvære.

LÆS OGSÅ: Mon de virker? En skønhedsekspert deler sine mest bizarre skønhedstricks