SUNDHED & TRÆNING

10 sunde tips fra Nola Gaardmand

Nola Gaardmand er 32 år og vært på DR’s ‘Sundhedsmagasinet’. Hun cykler til alting og får gjort mentalt rent ved at skrive dagbog. Her er hendes 10 sunde tips.

Nola Gaardmand: mine 10 sunde tips

Hvad er sundhed for dig?
Jeg prøver at spise varieret og få slæbt min krop ned i fitnesscenteret en gang imellem. Men det, der virkelig føles som sundhed for mig, er, når jeg aktivt gør mig umage for at være i balance med mig selv mentalt. Så er det, som om alt det andet også falder i hak. 

Hvornår føler du dig allermest sund?
Når jeg tager mig tid til at få bedt en bøn, hus-ker at stoppe op og mærke taknemmelighed for det, jeg har, eller får skrevet lidt i min dagbog og dermed får klarlagt eventuelle usikkerheder eller bekymringer, der rumsterer i mit hoved. Når jeg får sagt dem højt eller skrevet dem ned, er det, som om de mister deres tag i mig, og det giver en dejlig ro i sindet.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Hvornår føler du dig usund?
Når jeg har for travlt eller bare er dårlig til at prioritere det ovenstående. Eller når jeg spiser for meget takeaway.

Hvad er dit bedste sunde råd?
Skriv dagbog med fokus på det, der eventuelt trykker, og det, som du er taknemmelig for. Jeg får desværre ikke gjort det hver dag, men når jeg gør, er det som at lave en mental rengøring, der giver plads til alt muligt andet rart. 

Hvordan har dit forhold til sundhed udviklet sig?
Efter at jeg er blevet mor, er jeg meget mere bevidst om, hvad jeg selv putter i munden. Det er vigtigt for mig, at min søn spiser sundt og varieret, og derfor kommer jeg også til at gøre det, hvilket jo er ret smart!

Hvilken form for motion dyrker du?
Jeg cykler til alting. Jeg ville ønske, at jeg kunne sige mere. Men siden jeg fødte for et år siden, har jeg faktisk ikke fået trænet én eneste gang.

Er der en sundhedstrend, du har lyst til at prøve?
Vinterbadning, da jeg lige er flyttet til Amager ikke langt fra vandet. Jeg kan godt lide tanken om unge og gamle, mænd og kvinder, der trisser nøgne rundt sammen på badebroen og i saunaen ved vandet. Men jeg er også utrolig kuldskær, så jeg ville ikke vædde penge på, at det faktisk sker.

Hvordan forkæler du dig selv?
Ved at se en god Netflix-serie i sofaen, mens min kæreste og jeg nusser hinandens fødder. Hvis der er en Aperol Spritz i nærheden, er det heller ikke skidt.

LÆS OGSÅ: De skøreste sundhedstrends i 2017

Hvordan stresser du af?
Jeg er svært glad for langhårede podcasts om mental sundhed og spiritualitet som Oprahs ‘Supersoul Sunday’. Jeg har næsten ingen kvalmegrænse, hvad sådan noget angår.

Hvad er din (hemmelige) usunde last?
Klart festrygning.

Hvordan har du det med din krop?
Min krop er mærket af min graviditet med ar fra kejsersnit, strækmærker og lidt større lår end tidligere. Det skulle jeg lige forlige mig med. Men jeg føler mig generelt smuk og elskværdig, fordi det har jeg besluttet mig for.

Hvordan har du det med din alder?
Skønt! Jeg føler mig egentlig meget ung og meget voksen på én gang. Jeg synes generelt, at det er fedt at blive ældre, for ældre kvinder har ofte en særlig pondus, som jeg glæder mig til også at have.

Hvad er dit forhold til slankekure og diæter?
Jeg er født med et ret højt stofskifte, så slankekure har aldrig været på tale. Men da jeg var gravid, tog jeg på for første gang i mit liv – knap 30 kilo! – og det var ret vildt at opleve. Jeg mærkede pludselig en selvbevidsthed omkring min krop, som jeg aldrig havde haft før, og det satte mange tanker i gang om, hvordan jeg ser mig selv, og hvad jeg betragter som skønhed. De fleste kilo røg igen i forbindelse med amningen, men det var faktisk godt at blive konfronteret med mit eget kropsbillede og så give det lidt tiltrængt kærlighed.

Læs mere om: