SUNDHED & TRÆNING

10 sundhedstips fra Sif Orellana

Sif Orellana er 47 år og forlægger, fotograf og forfatter til en række kogebøger, senest ‘Sunde slikmunde’. Hun er også medejer af cafeen Greenilicious i Aarhus og workshopvirksomheden Sisterhood Retreats.

Sundhedstips fra Sif Orellana

Hvad forbinder du med sundhed?
Sundhed handler for mig om psykisk og fysisk velvære og balance. Om at have overskud i hverdagen, tro på fremtiden og blive ved med at nære krop, sjæl og sind med sund og velsmagende mad, meningsfyldte projekter, relationer og aktiviteter.

Hvordan har dit forhold til sundhed ændret sig gennem tiden?
For 10-12 år siden betragtede jeg i højere grad sundhed som en kostrelateret sag. Jeg oplevede, at hjemmelavet mad bestående af især danske fødevarer bragte mig langt på sundhedsfronten. I dag er mit perspektiv på sundhed baseret på en holistisk tilgang. Det handler for mig om at tage ansvar for at designe et liv i overensstemmelse med mine værdier, at finde modet til at handle på mine drømme, at sørge for, at jeg giver min krop det rette brændstof og den rette træning til at have den energi og styrke, der skal til, for at jeg trives, har energi og holder mig selv sund og rask.

Hvilken træningsform dyrker du?
Yoga, styrketræning og løb.

Hvad kan få dig til at føle dig mindre sund?
Når jeg har travlt med at nå en deadline på arbejdsfronten og i en periode ikke får sovet og restitueret helt nok, ikke får spist tilstrækkelig sundt, ikke får trænet, mediteret, dyrket min yoga og får set min familie og venner så meget, som jeg kunne ønske.

Hvad er din største last?
Ud over en meget stor glæde for lakridser, kunne det måske være, at jeg nu i de lidt mørke måneder spenderer lidt for meget tid på gode serier på Netflix sammen med mine sønner. Men jeg ved nu ikke, om jeg vil kalde det en last. Det er et meget bevidst tilvalg at prioritere tid til hyggestunder i sofaen med børnene med te på kanden, lidt knas i skålen og ren afslapning.

LÆS OGSÅ: 10 sundhedstips fra Maria Lucia

Hvilken sundhedstrend er tosset?
Egentlig synes jeg, alle sundhedstrends, der bliver for ekstreme, er tossede. Fuldkommen at fornægte sig selv et godt stykke chokolade, et glas vin eller en portion spaghetti carbonara i ny og næ er for mig ikke sundhed. Alt, der overdrives, tager jeg afstand fra.

Hvordan har du det med din alder?
Jeg har egentlig altid fundet stor ro med den alder, jeg har haft. Da jeg var yngre, var jeg mere usikker på mig selv og kendte slet ikke mig selv, som jeg gør i dag. Det var til tider udfordrende, men samtidig en naturlig del af et udviklingsforløb. I dag er jeg et helt anderledes sted – langt klogere på mine styrker, værdier, og hvad jeg vil stå til rådighed for. Til gengæld kan jeg godt mærke, at jeg skal gøre lidt mere for at holde min krop i form end før.

Hvad er dit forhold til slankekure?
Jeg har snuset til dem i min ungdom, men har aldrig været fan. Jeg synes ofte, det handler om at lægge så skrappe restriktioner ned over sin kost, at al madglæde forsvinder, og når kuren er omme, hungrer man så meget efter alt det, man helt tog ud af kosten, at man kort efter er tilbage, hvor man startede.

Hvad gør du, når du skal stresse af?
Jeg går en lang tur med vores hund, træner i Fitness World, dyrker yoga, mediterer, læser en masse gode bøger, ser film, rejser, tager på retreats, ser venner og veninder til god kaffe, går ud og spiser lidt lækker mad med familien, fotograferer og nyder noget tid på egen hånd til blot at være, tænke og lægge planer for fremtiden og kommende projekter.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: