SUNDHED & TRÆNING

4 ting glade kvinder gør i weekenden

Lad dig inspirere af, hvad glade kvinder gør i weekenden, så de har masser af smil på læben og lykke i kroppen, når de møder ind igen mandag morgen.

Hvad er hemmeligheden bag en vellykket weekend, som giver dig smil på læben, når du møder ind igen mandag morgen? Læs her hvad forskningen har fundet frem til, at glade kvinder gør i weekenden og prøv dem selv.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

4 ting, som glade kvinder gør i weekenden

De lever, som hvis de kun havde en måned tilbage i deres by

Deres hemmelighed: De bruger tid sammen med de mennesker, som de ville savne, på steder, som de ville savne, hvis de flyttede.

Hvorfor det virker: Folk som bliver bedt om, at forestille sig, at de skal flytte om en måned, for efterfølgende at skrive deres daglige aktiviteter ned, er mere glade og sætter større pris på folk omkring dem og de steder, som færdes i, end dem, som blot bliver bedt om at skrive deres daglige færden ned. Det viser et amerikansk studie lavet af professor og forfatter Sonja Lyubomirsky, der blandt andet har skrevet bogen ’The Myths of Happiness’.

De smiler til fremmede

Deres hemmelighed: De interagerer med alle, som de møder gennem deres dag, ved at give dem et smil – uanset om det er til folk foran dem i køen, en tjener eller en tilfældig, som står sammen med dem i krydset og venter på, at lyssignalet skal skifte.

Hvorfor det virker: Stærke relationer er en af de helt store faktorer, når det kommer til lykke i livet generelt. Men små korte møder selv med folk, som man måske aldrig ser igen, får os også til at føle en større forbindelse og fællesskab med dem omkring os, fortæller sociolog Christine Carter, der har skrevet 'The Sweet Spot: How to Find Your Groove at Home and Work’. Modsat føler vi os isoleret, hvis vi konstant går med næsen nede i vores mobil. Så kig op – og smil!

LÆS OGSÅ: 10 ting, som glade kvinder gør hver dag

De planlægger den kommende mandag sådan her

Deres hemmelighed: De sørger for at planlægge i intervaller, så de får pusterum i løbet af dagen. For eksempel planlægger de møder sådan, at de veksler mellem at have dem, hvor de er på, og dem, hvor de kan læne sig tilbage og lytte.

Hvorfor de virker: Ved at dele mandagens krævende opgaver op i små bidder, bliver de lettere at overkomme og overskue. Det gør simpelthen mandagen mere spiselig. Ifølge videnskabsdirektøren på Stanford University's Center for medfølelse og altruisme forskning og uddannelse Emma Seppala, holder vi på den måde bedre energien oppe i løbet af dagen og præsterer bedre, når vi skal, hvilket hun blandt andet skriver om i bogen ’The Happiness Track: How to Apply the Science of Happiness to Accelerate Your Success’.

De giver dem selv en kort tidsramme at arbejde i

Deres hemmelighed: De sætter strikse start og sluttider på alt det arbejde, som ikke kan vente til mandag morgen, som for eksempel fra kl. 10 til kl. 12 lørdag formiddag.

Hvorfor det virker: Forskningen viser, at vi er fokuseret, motiveret og produktive, når vi sætter en kort tidsramme for vores arbejde. Samtidig viser den også, at jo mere fri, vi kan holde i weekenden, jo mere engageret og entusiastiske vil vi møde ind mandag morgen. Så hvis arbejdet ikke kan vente, så få det ud af verden i en fart

LÆS OGSÅ: Føler du dig nedtrykt? Sådan ændrer du dit humør på 60 sekunder