SUNDHED & TRÆNING

5 madvarer, der er værre end hvidt brød

Hvilke madvarer er sunde og hvilke er ikke? Sammenligner man med hvidt brød, er der en række madvarer, der overraskende nok er endnu værre! Du kan derfor falde i kaloriefælder, hvis du ikke er opmærksom. Disse 5 madvarer er værre end hvidt brød.

Hvidt brød smager jo godt, men det er efterhånden blevet en ret udskældt spise. Derfor forsøger mange at gå efter fuldkornsvarianterne, som giver maven lidt mere at arbejde med.

- Du skal gå efter fødevarer, der er så tæt på deres oprindelse som muligt, forklarer Manual Villacorta, der er diætist og forfatter af bogen 'Eating Free: The Carb Friendly Way to Lose Inches'.

Det handler altså om at gå uden om forarbejdet mad, hvor næringsstofferne er få. Men selvom du måske prøver at undgå hvidt brød, er der en række andre madvarer, der er mindst ligeså slemme.

LÆS OGSÅ: Spis dig til en flad mave - Her er de 12 madvarer der gør din mave fladere

Disse 5 madvarer er værre end hvidt brød

POPCORN
Rigtig mange køber en stor portion popcorn, når de skal i biografen. Nogen tænker måske, det er sundere end slik, og det er jo heller ikke hver dag, man går i biografen. Men ifølge Manual Villacorta indeholder en stor pose popcorn omkring 1.200 kalorier, og så er der som regel også godt med salt på. Og endnu værre bliver det, hvis de også 'krydres' med lidt smør. Overvej derfor, om du gerne vil bruge så mange kalorier på en snack, når nødder eksempelvis kunne være et sundere alternativ.

BAGELS
En bagel til frokost virker måske som et sundt morgen- eller frokostmåltid. Men medmindre du har planlagt at træne to-tre timer i træk efter, du har spist den, skal du nok finde på noget andet at spise.

- Det kommer lidt an på størrelsen, men jeg ville kun anbefale bagels til personer, der har tænkt sig at tage en løbetur på to-tre timer bagefter, siger Manual Villacorta. Årsagen er, at en bagel ofte er ganske stor og dermed indeholder 250-300 kalorier alene.

KAFFEDRIKKE
En chai latte eller en cafe latte kan faktisk nærmest indeholde lige så mange kalorier som et helt måltid (helt op mod 400 kalorier). Der er nemlig ofte godt med sukker i, og i nogle varianter kan der også være mættet fedt i, hvis kaffevarianten indeholder flødeskum. Nogle af varianterne er med chokoladesmag eller andre søde smagsstoffer, så det faktisk ender med at blive en dessert i stedet for en kop kaffe, lyder det fra diætisten.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

KAGE TIL KAFFEN
Når du køber en kop kaffe på en café, får du typisk et godt tilbud om at købe en kage med for et lille ekstra beløb. Men de muffins, man køber i dag, er ofte meget store, og de kan let indeholde 65 g kulhydrater og 30 g sukker. Så hvis du om morgenen lige køber en muffin med til kaffen, er det altså et reelt stykke kage, du spiser, med godt med sukker og fedt i. Gå i stedet efter lidt fuldkornsbrød.

OSTEKIKS
Der er faktisk ikke mange kalorier i en enkelt kiks, men de små kiks indeholder forarbejdede kulhydrater - og så er der faktisk ingen gode næringsstoffer i. Det er altså kun tomme kulhydrater med diverse tilsætningsstoffer, og nogle kan endda indeholde sirup, som dermed bidrager med sukker. Så gå igen efter fuldkornsbrødet, hvis du skal spise ost.

Kilde: Shape.com

LÆS OGSÅ: 10 madvarer du skal spise hver dag for en smuk hud