SUNDHED & TRÆNING

5 tips, der holder din feriehjerne sund

Giv din hjerne en pause i ferien. Her er fem tips, der får dig til at vende tilbage til arbejdet med fornyet energi.

Din hjerne har brug for pauser, og du er måske skyldig i ikke at give din hjerne den ro, den har brug for, når du holder ferie.

Her er fem tips, der holder din hjerne sund:

Hold FRI
Det er jo egentlig ikke meningen, men en ferie kan faktisk godt være stressende for hjernen. Hvis du skal udenlands, kommer du jo til at blive bombarderet men nye indtryk og planer om, hvad du burde nå at opleve. Husk, at din ferie er til for at give dig ro og ny energi, så det er altså helt tilladt ikke at have planer.

Gå offline
Mails, notifikationer og den konstante trang til at surfe rundt på nettet… Det er ikke sundt for sindet, hvis du aldrig kobler af, så udnyt din ferie til at slå notifikationer fra, og lad din mobil ligge i tasken engang imellem.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du gå offline i sommerferien

Sig pyt
Nåede du ikke lige forbi det der vigtige monument? Eller fik du ikke læst op på de bedste restauranter i området, inden I tog af sted på ferie? Giv slip på din trang til at planlægge, sig pyt, og se, hvor dagen bringer dig. 

Sæt farten ned
Hvis du er på ferie med din familie, er tempoet (og lydniveauet) sikkert oppe at ringe meget af dagen. Derfor er det en god idé at indføre stilletid – eventuelt i timen inden aftensmaden – hvor mobiler bliver pakket væk, og hele familien nyder en times fred og ro med en lur, en bog eller et magasin.

Spring alkoholen over
Det er ikke raketvidenskab, at alkohol og en sund hjerne ikke går hånd-hånd. Der skal selvfølgelig være plads til at nyde et glas vin og en cocktail – især i ferien – men din hjerne vil takke dig, hvis du ikke drikker alkohol hver dag. Gem rosévinen til restaurantbesøgene, og køl i stedet af med lækker hjemmelavet lemonade, når du soler dig.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN, og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: