SUNDHED & TRÆNING

5 tips til at leve det rene liv

Afspændingspædagog, coach og pilatesinstruktør Betina Delfs har udviklet et livsstilskoncept, som hun kalder Det Rene Liv. Det handler om syre-base-balance og sundhed helt ned på celleniveau og lover forebyggelse af livsstilssygdomme og aldring. Få hendes bedste tips her

1 Sov 8 timer
Din søvn er altafgørende for dit helbred og din mentale og psykiske tilstand, da det er her, kroppen regenererer. Du oplader bedst mellem 22-02, så farmors gamle råd om at gå i seng senest kl. 22 er der altså hold i.

2 Drik tre liter vand
Vand er livsvigtigt for at sikre din overlevelse, give dig energi, rense nyrerne og klare hjernen. Tilsæt gerne ingefær i dit vand, det er meget udrensende og god modstand over for svampe i kroppen.

3 Spis ikke efter kl. 18.30
Det tager to timer at fordøje mad. Og din energi til at fordøje kosten er højest om formiddagen og lavest om aftenen. Sover du uroligt, kan det være fordi, kroppen har travlt med at arbejde med maden.

4 Spis 80 pct. basisk
80 pct. af din tallerken skal været dækket af grønsager, de sidste 20 pct. kan være proteiner. Spis gerne et rent basisk morgenmåltid af frugt, mandler, paranødder, græskarkerner og byggræs. Din pH-balance skal ligge på 7,32. Det er svært med den syreholdige måde, vi lever på i vores samfund med kaffe, kød, stress, sukker, gluten, hvede og mælkeprodukter.

5 Lav muskelopbyggende motion
Muskler ikke blot styrker kroppen, de producerer enzymer der styrker din hjerne og kroppens foryngende processer. Betina Delfs anbefaler pilates, sit eget system Body Balance® Pilates eller styrketræning to til tre gange om ugen.

Læs mere om Det Rene Liv på livingacademy.com

Andre relevante artikler:

Øvelse mod stress

Slank - for sundhedens skyld?

Mini detox

 

Læs mere om: