SUNDHED & TRÆNING

7 effektive måder at bekæmpe træthed på

Føler du dig overdynget af træthed, når klokken slår 16? Ernæringsterapeut Victoria Hamilton giver her sine syv bedste råd til, hvordan du kan bekæmpe træthed.

Vores mentale helbred bliver testet som aldrig før. Vi navigerer i mange forskellige roller i løbet af dagen, og dét kan blandt andet være med til, at gøre os ekstra trætte. 

Ny forskning fra energiselskabet Revvies har vist, at ca. 37% af britiske voksne kæmper med kronisk sløvhed og ekstrem træthed, mens 20% har brugt kaffe og energidrikke i et forsøg på at bekæmpe trætheden.

Læs også: 7 gode og sunde vaner du bør unde dig selv

Kronisk sløvhed skyldes samtidig D-vitaminmangel fra manglende motion. 

Ernæringsterapeuten Victoria Hamilton giver derfor sine bedste råd til, hvordan du kan stå imod din træthed.

Ernæringsterapeutens syv tips til, at bekæmpe træthed

1. Sæt tid af til træning, såsom at gå en tur udenfor på omkring 30 minutter lige efter du er stået op. Undersøgelser viser, at voksne, der går en tur udenfor på minimum 20 minutter hver dag, har et øget energiniveau.

2. Lav små træningssessioner i løbet af din dag, i stedet for at sidde ned i lange perioder. At sidde ned i for lang tid, kan nemlig forårsage dysregulering i din krop, hvilket fører til energiproblemer. Du kan f.eks. sætte et par alarmer på din telefon i løbet af dagen, hvor du, når alarmen ringer, skal lave noget fysisk i 5-10 minutter. 

3. Spis næringsrig mad, der giver dig energi, såsom mørke bladgrøntsager, bær, fisk og sunde fedtstoffer som avokado og oliven. Din krop har nemlig brug for ekstra næringsstoffer - især i en travl hverdag. Så hvis du føler dig træt og sløv, skal du sørge for, at din diæt giver dig alt, hvad du behøver.

4. Vælg kulhydrater, der frigiver kalorier langsomt. Prøv f.eks. at tilføje quinoa, fuldkornspasta og brød til din kost. 

5. Spis i et afslappet miljø væk fra skærme og arbejdsdistraktioner. Din krop skal være i en 'hvile og fordøje-tilstand', når du spiser. Prøv f.eks at lave en aftale med dig selv om, at når du spiser er det uden skærm og arbejde. 

6. Planlæg spisepauser, og hold dig til dem. Hvis du snacker hele dagen, giver du ikke din krop lov til at fordøje. Spis derfor inden for et 12 – 8 timers interval hver dag, så din krop har tid til at hvile og fordøje, da spisning også kan være en stressfaktor for din krop og bidrage til træthed.

7. Få en god nats søvn og søvnrutine. Det handler ikke kun om, at få de anbefalede 8 timers søvn om natten. Faktisk gør du din krop og dig selv en tjeneste, hvis du planlægger dine afslapningstimer inden sengetid. Hvis du lægger din telefon og computer fra dig en time før sengetid, så kan du nå at give dine tanker ro, inden du skal sove. 

Læs også: Det værste og bedste at indtage før sengetid

Kilde: glamourmagazine

 

Læs mere om: