SUNDHED & TRÆNING

Bente Klarlund: Derfor kan du sagtens springe morgenmaden over

Er du også af den overbevisning, at morgenmad er det vigtigste måltid, samt at det er vigtigt for vores generelle sundhed? Så bør du læse med her, for ifølge sundhedsekspert, Bente Klarlund, er det nemlig ikke hele sandheden.

Måske du også altid trofast har fulgt princippet om, at morgenmad er det vigtigste måltid – eller måske du har fået det at vide gang på gang, når du har takket nej til morgenmad af den simple årsag, at du ikke var sulten?

Nu kan du med god samvittighed springe morgenmaden over næste gang, for vi har nemlig taget en snak med forsker og leder på Rigshospitalet og leder af Trygfondens Center for Aktiv Sundhed, Bente Klarlund, som bestemt ikke mener, at morgenmad er vigtig for sundheden – tværtimod næsten.

Læs også: Bente Klarlund: Derfor må du ikke ændre din morgenrutine

Hvad er den største sundhedsmyte ifølge dig?

- At man ikke må springe morgenmaden over. Hvis man er glad for morgenmad, så spis morgenmad. Er man ikke sulten om morgenen, så lad være med at spise. Forskning viser, at det hverken er særligt sundt eller usundt at spise morgenmad. Jeg har selv en tyrkertro på, at man ikke skal spise, hvis man ikke er sulten. Man skal ikke spise på forhånd. Det fører til overspisning. Jeg spiser ikke selv morgenmad. Jeg er slet ikke sulten, når jeg har løbet.

Læs også: 5 gode råd til en bedre nattesøvn

Det er altså helt okay at droppe morgenmaden, hvis ikke du er sulten – faktisk så bør du endda droppe den.

Sundhed er altså i nogle tilfælde meget individuelt, og derfor er det heller ikke sikkert at det, som virker for andre, virker for dig – og omvendt selvfølgelig. Husk blot at gøre det, som gør dig glad – om det så er at spise morgenmad eller i stedet bruge den tid på en løbetur eller en halv time ekstra på øjet.

Læs også: 21 skønhedstips du (måske) ikke kender

Hvis du til gengæld er én af dem, som sætter høj pris på god morgenmad, så har vi i galleriet herunder samlet opskrifterne på 10 lækre morgenmadsfavoritter - bon appetit!

Morgenmad: 10 sikre vindere

Læs også: 7 skønhedsværktøjer til en smukkere hud