SUNDHED & TRÆNING

De skøreste sundhedstrends i 2017

Svøm som en havfrue og drik din latte med gurkemeje. Hvor mange af de skøre sundhedstrends fra 2017 har du prøvet?

Vi er altid på udkig efter nye veje, når det kommer til vores sundhed, hvor opfindsomheden kan være stor og til tider skør. 2017 gav os mange nye muligheder for at booste vores sundhedskonto med både mad og fysisk aktivitet, hvor burgeren skulle være med kikærtebøf fremfor metan-pruttende ko, mens træningen helst skulle forgå ude i naturen med kroppens egen vægt. På den mentale front vandt apps ind, der kunne spore vores skærmtid, så vi kunne blive beviste om vores (over)forbrug og gå off-line sammen med en bog eller meditation.

Nogle trends tog vi til os uden at blinke, mens andre fik os til at løfte øjenbryn. Se hvilke herunder. 

5 skøre sundhedstrends i 2017

Insekter
Ideen er jo god nok; vi bliver flere mennesker på jorden, som skal brødfødes, hvilket vores kødforbrug ikke kan efterleve, hvis vi også skal passe på miljøet. Vejen til proteiner på tallerkenen ligger derfor i bl.a. insekter, som gæsterne på dette års Roskilde Festival kunne smage på i form af krydderstegte melorme og pesto lavet af fårekyllinger.

Bowls
Instagram flød over med farverige billeder af alt-i-en-måltider i skåle, der ofte var lavet af rustik, nordisk keramik. De såkaldte ’Bowls’ blev en fast del af menukortet på caféer med respekt for sig selv og sans for, at maden skulle kunne flashes på de sociale medier både morgen, middag og aften. Og flot så det da også ud, inden man gik i gang med at vælte alt for store skiver avokado ud over kanten.

Gurkemeje latte
Den grønne japanske matcha latte fik en lillesøster i 2017 i form af den gule gurkemeje latte, som også går under navnet Golden Milk. Var du ikke vild med den græs-agtige smag fra macha, så smagte gurkemejen dig måske bedre sammen med ingefær, kokosolie, kanel og kokossukker, som fik den til at minde lidt om en indisk suppe. Et andet latte-alternativ i 2017 var rødbede latten.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du i gang med fitness

Øl-yoga
Et smidigt forsøg på at få mænd til at gå til yoga – eller få deltagerne til at løsne yderligere op under hundestræk og solhilsen. Som en pendant til øl-løbeklubberne så øl-yogaen dagens lys i 2017 med opfordring til at drikke mindst en øl i timen, mens de forskellige yogastillinger blev indtaget. Vi forudser, at cognac-curling bliver det næste.

Havfruesvømning
Den lille havfrue skulle have beholdt sin hale, hvis hun ville dyrke moderigtig fitness i 2017. Havfruesvømning hittede ikke kun blandt børn men også hos voksne og ældre af begge køn, der enten iklædte sig sammenhængende svømmefødder formet som en hale, hvis ikke deres ben var samlet og trukket i en slags havfruehale af spandex. 

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: