SUNDHED & TRÆNING

De sunde oliers magi - det kan olie gøre for dig

Hvad er der i olierne og hvad gør det? Her kan du læse om nogle af de positive virkninger, som naturlig olie kan give dig.

Hørfrøolie

Indeholder masser af omega-3 som giver balance i hormonerne, absorberes umiddelbart på huden, lindrer eksem, psoriasis og allergi, sprukne negle og -neglebånd, giver en sund tarmbalance, god mod fed hud med store porer, balancerer i det hele taget huden og gør den lækker. Dertil forebygger hørfrøolien hjerte-kar problemer.

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktørens favorit | Mirakel-olie til ansigtet

Kæmpenatlysolie

Sammen med hørfrøolie giver kæmpenatlysolien en optimal hormonbalance, for dem som har rod i hormonerne. Med denne olie kommer du af med tør hovedbund, skællende eksem, mindsker smerter fra ømme led og forebygger problemer med PMS og overgangsalder. Sammen med hørfrøolie sørger denne olie for at underlivets slimhinder bliver smurt hver dag - noget som er rigtig godt for sexlivet! Det er vigtigt at man ikke kun spiser kæmpenatlysolie - det skal være en kombination med andre olier for at opnå balance i hormonerne hver dag.

Hybenkerneolie

Eksklusiv olie, som har en meget helende effekt på hud- og tarmvæv. Hybenkerneolie indeholder bioflavonoider, vitaminer og antioxidanter, som er effektive i balanceringen af hud med arvæv fra akne eller efter operation. Fedtsyrerne hjælper huden med at udslette 'cellehukommelsen' således at ar forsvinder hurtigere. Olien er antiviral og antibakteriel og modvirker let depression, hovedpine, humørsvingninger og muskelkramper.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Sesamolie

Dronningen over skønhedsolier - brugt for første gang for mere end 5000 år siden for at hele hudproblemer. En suveræn hudolie, som reparerer huden indefra og gør den smidig og elastisk. Indeholder vigtige antioxidanter, vitaminer og lecitin samt en hel række vigtige mineraler og sporstoffer som zink, mangan, calcium, magnesium og jern som er kendt for at være noget mange kvinder har mangel på. Disse mineraler er bl.a. med til at regulere sultcentret i hjernen, iltningen i kroppen når man træner, nedsætter stress og spændinger og hjælper med opbygningen af en god knoglemasse. Sesamolie er også god til at opretholde et stabilt blodsukker og er suveræn ved jernmangel, gerne i kombination med aroniajuice.

Egyptisk sortkommenolie

Kongen over skønhedsolier. Blev allerede brugt i de første faraoers rige og har helt unikke egenskaber som helende olie for alle celler. Olien hører under de mest potente superfoods i verden. Historien om sortkommenolie går tilbage til før vor tidsregning og var kendt som 'olien, der kunne kurere alt undtagen døden'. Selvom virkningen fra denne olie ikke er det ikke er helt så vidtgående, så er den en enorm hjælp ved alle hudproblemer, overfølsomhed og eksem. Den har vist sig at være god for at forhindre så forskellige ting som forkølelse, hovedpine, fordøjelsesbesvær, hår- og hudproblemer, allergier, eksem, blodsukkerproblemer og tæt næse. Sortkommenolie er god at bruge dagligt, hvis man lider af astma, influenza eller bronchitis.

LÆS OGSÅ: Ugens udvalgte skønhedsfund | Rens med olie

Læs mere om: