SUNDHED & TRÆNING

Derfor skal du droppe søde sager

Vi ved alle, at sukker kan forårsage helbredsproblemer, vægtstigning og for tidlig ældning, men tanken om at opgive sukker er totalt skræmmende. Her er alt, du har brug for at vide om de søde sager.

Sukker er skidt for dig

"Det høje indhold af frugtsukker i sukker bliver kædet sammen med alle mulige forstyrrelser af stofskiftet og hormonforstyrrelser, som i sidste ende kan forøge din risiko for udvikle store sundhedsproblemer som fedme, hjertesygdomme eller humørsvingninger," siger ernæringseksperten Alex Shallat fra Nutri Centre til magasinet Marie Claire.

Naomi Campbell mener, at sukker er narko. Læs hvordan hun holder sig fra det her

At undgå sukker gavner dit helbred
"At fjerne eller i høj grad at reducere sukker vil højst sandsynligt bedre vægttab, forhøjet energiniveauet, optimere hjertets tilstand og være med til at stabilisere dit humør," siger Alex Shallat.

"Sukker er højst vanedannende, så det er normalt at få abstinenser. Folk skal søge at begynde en sukkerfri diæt, når de har nogle dages fri. At føle sig utilpas på denne diæt er ret normal, men det skulle gå over efter tre eller fire dage. Det kommer dog alt sammen an på, hvor meget sukker der var i din kost til at begynde med," siger Alex Shallat.

Læs hvordan du taber dig ved at erstatte honning med sukker her

Skær sukkeret fra helt enkelt

"At gå efter sundere alternativer i stedet for sukkerholdige fødevarer er den letteste made at minimere sukker fra din kost på," siger Alex Shallat.

 

Det skal du spise i stedet for

Nogle enkelte ombytninger kan hjælpe dig til at minimere dit sukkerindtag ifølge Alex Shallat.

Drik urtete i stedet for mousserende drinks og kaffe. Der er en bred vifte af smage at vælge fra, så du vil ikke løbe tør for nye teer at afprøve.

 

Byt dit sukkerholdige mellemmåltid om eftermiddagen ud med en håndfuld søde men sunde tranebær, blåbær og rosiner.

Spis frosen youghurt i stedet for is.

Byt din foretrukne mælkechokoladebar ud med nogle stykker mørk chokolade, der er lavet af kakaobønner.