SUNDHED & TRÆNING

Det koster os syv år ikke at træne

En ny undersøgelse viser, at det i den grad forkorter vores liv ikke at træne tilstrækkeligt.

Vi kender alle vigtigheden af at træne ikke bare for at tabe os men også for at holde hjertet sundt. En ny, britisk undersøgelse viser dog, at hver syvende person der ikke træner skærer 7,4 år af deres liv.

Du får mest ud af din træning, hvis du spiser rigtigt. Læs mere her

Den britiske sygesikringsfirma PruHealth har udviklet en ny og unik regnemaskine, der kan gøre dig i stand til at give dig et virkeligt billede af dit helbred ud fra BMI, træningsvaner og kost. Samtidig har man her lavet en helbredsundersøgelse blandt 10.000 ansatte.

"Vi lever alle travle liv med at prøve at klemme så meget som muligt ind, og at tænke på vores helbred kan nogle gange blive sat til side," siger lægen Katie Tryon, der er leder af PruHealth, til femalefirst.co.uk.

Undersøgelsen viste, at den gennemsnitlige brite er fire år ældre end den faktiske alder, hvilket er ensbetydende med, at der er skåret et år af deres liv ned.

Læs hvad Michelle Obama spiser efter træning her

Det er også kommet frem, at den største udløsende faktor i forhold til, at kroppen er ældre end dens faktiske alder, er manglende fysisk aktivitet og overvægt.

"Ofte er det fristende at kompensere ved at tage et glas vin eller en cigaret eller skyde genvej ved at snuppe nogle usunde snacks eller droppe træningstimer, men det er disse livsstilsvalg, der i sidste ende får indflydelse på vores helbred," siger Katie Tryon.

Undersøgelsen viser desuden, at mere end en ud af fem af de britiske arbejdere har en kropslig alder, der er otte år ældre end deres faktiske.

Desuden er det tankevækkende, at forskellen mellem den faktiske alder og kroppens alder ikke er højere for de der er ældre. Personer i 30erne og 40erne, der ellers burde være i deres livs bedste stadig, belaster altså i høj grad deres helbred.

Det kan for eksempel være ved at prioritere et stressende job eller at være nybagt forældre og måske endda begge dele.

Læs mere om: