SUNDHED & TRÆNING

Det sker der i din krop under en detox

Overvejer du også at starte året med en detox? Læs med her og bliv klogere på, hvad der sker i din krop under en detox.

Detox er efterhånden blevet meget almindeligt i vores kultur, men hvad sker der egentlig i kroppen under en detox? Og er det nødvendigt og godt for kroppen med en detox i ny og næ?

INs skønhedsekspert fortæller her om de fordele og ulemper, der er ved en detox.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Kroppen er faktisk en vidunderlig skabning, og det kan vi have en tendens til slet ikke at give den nok anerkendelse for. Kroppen udrenser nemlig sig selv, helt uden vi gør noget. Der er dog nogle affaldsstoffer, som er sværere at komme af med end andre, og det er dem, som kan være en fordel at hjælpe lidt på vej med en detox.

Fordelene ved en detox

Har du hudproblemer, manglende sexlyst, er kronisk træt, oplever humørsvingninger eller har manglende energi – så kunne det måske være en god idé at prøve sig frem med en detox. Det er nemlig når vores hormonbalance er ramt af for mange giftstoffer, at vi kan opleve den slags problemer.

Detox og vægttab

Ofte taber man sig under en detox, men det bør ikke være formålet med en detox, da dette vægttab alligevel vil blive svært at holde, når du begynder at spise normalt igen. Det er nemlig væske, man taber ved en detox, og ikke fedt, og derfor vil man tage på igen, når man begynder at spise normalt igen. 

I bund og grund handler en detox altså om at hjælpe kroppen med at udskille ophobede affaldsstoffer og ikke om at tabe sig.

LÆS OGSÅ: Detox - virker det?

Ingen mirakelkur

Pas på med at have for høje forventninger til en detox. Din hud bliver altså ikke fuldstændig fejlfri fra den ene dag til den anden. Spiser du generelt sundt, dyrker motion og passer på med rygning og alkohol og i det hele taget giver din hud den optimale opmærksomhed og pleje, så er det alt sammen faktorer, som spiller en større rolle end syv dages detox. Med andre ord handler gode resultater om livsstil og ikke en kur.

Livsstil frem for detox

Pas på med at blive for fanatisk omkring din mad. I stedet for at tælle kalorier, detoxe og sulte, så spis med måde – det vil sige uden at overspise, men til du er mæt. Lyt til din krop, giv den omsorg, sund mad, motion, søvn og sex – så udrenser du kroppen helt naturligt!

LÆS OGSÅ: IN tester | 15 dages detox med kosttilskud

Læs mere om: