SUNDHED & TRÆNING

Drik med måde i julen

Det er højsæson for ekstra kalorier, og det gælder især om ikke at drikke for meget alkohol, når julen nærmer sig.

Det er tid til at finde julens drikke frem, men det er nok de fleste af os der ved, at alkoholindtaget over julen ikke ligefrem er godt for os.

Dit ansigt afslører din livsstil - læs hvordan her

En undersøgelse foretaget af det britiske forskningsinstitut ICM sætter fokus på de mange fristelser og det pres, der lægger på folk omkring at drikke i julen.

"Undersøgelsen sætter fokus på, hvordan overdreven indtagelse hurtigt løber op. Den bedste løsning er den åbenlyse: Drik med måde og hold dig til retningslinjerne," siger den britiske sundhedsprofessor Paul Wallace til femalefirst.co.uk.

Over halvdelen af den britiske befolkning har nemlig planer om at drikke mere i december end andre tidspunkter på året ifølge undersøgelsen.

Få ni råd til at få flad mave her

Over en fjerdedel indrømmer desuden, at december er et tidspunkt, hvor de kan drikke så meget alkohol, de lyster uden at føle skam over det - men det er dog ikke en helt rigtig opfattelse.

"Alkohol har en negativ effekt på dit stofskifte, så kroppen forbrænder kalorier på et lavere niveau i modsætning til, når der ikke indtages alkohol," siger professor Paul Wallace.

De fleste er nok klar over, at alkohol indeholder kalorier, men det er til gengæld nok de færreste der ved, at det indeholder lige så mange kalorier som rent fedt.

Et glas gløgg indeholder lige så mange kalorier som tre stykker chokolade, hvilket vil tage 17 minutters svømning at forbrænde.

"Når du drikker, prioriterer kroppen at nedbryde alkoholen frem for at optage og frigive essentielle næringsstoffer, så en druktur vil sænke mængden af kalorier, du er i stand til at forbrænde i træningscenteret næste dag," siger Paul Wallace.

 

 

Derfor er det altså vigtigt at indtage alkohol med måde i julen, så nytårsforsættet om at leve sundt ikke bliver helt så svært at gennemføre.