SUNDHED & TRÆNING

Ernæringsekspert: Sund mad skal ikke være kedelig eller ubehagelig

Sund mad behøver ikke at være en kedelig oplevelse for dine smagsløg, så længe du tænker nyt ifølge ernæringseksperten Michelle Kristensen.

Du skal prøve noget nyt, og du må ikke hænge fast i gamle vaner. Så kort er remsen omkring en sund livsstil ifølge ernæringsekspert Michelle Kristensen, der er bl.a. er sundhedsekspert hos Go' Morgen Danmark og forfatter til bøgerne Pære, Æble eller Banan og MK Bootcamp - 2 str. ned på 9 uger.

Læs om syv sunde grøntsager her

Hun mener, at det er vigtigt, at vi får et andet syn på kost, for sund mad behøver ikke nødvendigvis være kedelig og ubehagelig. Blot skal blodsukkeret holdes stabilt ved ikke at indtage for meget sukker og gluten.

"Mange kvinder oplever, at de har meget fedt på maven, og det skyldes, at blodsukkeret ikke bliver holdt stabilt," siger Michelle Kristensen.

Læs hvordan du kan synde dig slank med sunde snacks her

Men for at projekt sund krop ikke blot bliver en kedelig omgang, er det vigtigt at nytænke. Selv elsker ernæringseksperten mad, og samtidig har hun en travl hverdag, så hun kender alt til de gængse udfordringer.

"Jeg bryder mig heller ikke om tanken om at spise rosenkål, fordi det lugter af prut. Men putter du det i smoothie, er det en hel anden sag," siger Michelle Kristensen.

Hvis du ønsker at holde dit blodsukker ved lige, handler det om, at du får protein og fedtstof nok, og at din mad smager af noget. Gør den ikke det, forfalder du nemlig hurtigt til slikposen efter måltidet.

"Det gælder også om at du spiser, inden du føler, at du er ved at dø af sult. Du skal derfor altid have nødder i skuffen og gerne nogle, du har stegt i krydderi for ekstra smag," siger ernæringseksperten.

Nødderne tager nemlig den værste sult, og så kan det være en god ide at have stave af grøntsager med i tasken. Lav en bunke grøntsager eller to om ugen, og dyp dem eventuelt i citron for at give ekstra smag.