SUNDHED & TRÆNING

Granatæble - 7 grunde til at spise granatæble

Granatæbler har nogle fantastiske sundheds- og skønhedsboostende egenskaber - og så smager de herligt! Læs med her, hvor du får 7 grunde til at spise flere af de lækre røde kerner!

Granatæble er ét af de mest effektive superfoods

De saftige granatæblekerner er utroligt alsidige og kan blandt andet bruges i salater, risretter, kødretter, smoothies, yoghurter og som juice. Et enkelt granatæble har omtrent 100 kerner og indeholder også ca. 100 kalorier, hvilket gør dem perfekte som en sund snack! Granatæbler kan også bruges til at forebygge en række alvorlige sygdomme, inklusiv kræft og hjertesygdomme.

LÆS OGSÅ: 10 naturlige kilder til C-vitamin

Granatæbler har sæson i efteråret og vinteren, og en god hovedregel er, at vælge de friske granatæbler, hvis det er muligt - frem for for eksempel juice - da de friske frugter indeholder flere af de gode næringsstoffer. 

Psst... Nederst i artiklen finder du en videoguide til, hvordan du nemmest ordner et granatæble.

LÆS OGSÅ: 7 gode grunde til at spise ingefær

7 grunde til at spise mange flere granatæbler

Selvom du måske ikke har brug for flere årsager til at spise mere granatæble, får du her 7 grunde til at tilsætte (flere) granatæbler til din madplan.

1. Granatæbler hjælper med at reducere dårlig kolesterol

Granatæbler er fyldt med kraftige antioxidanter, som hjælper med at reducere dårlig kolesterol, sænke et forhøjet blodtryk og mindske din risiko for at få hjertesygdomme. Spis gerne et granatæble om dagen eller tilsæt kernerne til dine måltider og drikke, for eksempel i salater og juice.

LÆS OGSÅ: 12 madvarer du skal spise, hvis du vil have en flad mave

2. Granatæbler har et lavt sukkerindhold

Sukker er virkelig en synder, når det kommer til den generelle sundhed, og kan desuden føre til overvægt og være skyld i hudproblemer. Men sukker har også vist sig at øge risikoen for kræft og hjertesygdomme. Derfor er det afgørende, at man mindsker sit sukkerforbrug, eller fjerner det helt fra sin daglige kost. De fleste frugtsorter indeholder meget frugtsukker, men granatæbler har et meget lavt sukkerindhold, hvilket betyder, at de er gode for blodsukkerniveauet. En halv kop med granatæblekerner indeholder 8 gram sukker og cirka 70 kalorier.

LÆS OGSÅ: 18 superfoods, du skal kende

3. Granatæbler booster din hjerne og dit humør

På grund af det høje indhold af hjerne-boostende antioxidanter, kan granatæbler hjælpe med at forbedre din hukommelse og kognitive formåen. De kan også reducere din risiko for at få Alzheimers, og er særligt nyttige for mennesker der lider af denne sygdom. Desuden bidrager granatæbler til et forhøjet serotonin-niveau i hjernen, kontrollerer humørsvingninger og kan endda være med til at forhindre angst og depression.

LÆS OGSÅ: Drink med granatæble

4. Granatæbler reducerer et forhøjet blodtryk

Undersøgelser viser, at granatæbler kan hjælpe med at sænke et højt blodtryk, og er særligt hjælpsomme for mennesker med et kronisk højt blodtryk. Granatæblejuice såvel som kerner, er desuden rige på antioxidanter, der har en særlig gavnlig effekt på blodårene.

5. Granatæbler har anti-aging egenskaber

Granatæbler er kendt for deres fantastiske anti-aging egenskaber. Hvis du tilsætter granatæbler til din daglige kost, vil det hjælpe dig med at bekæmpe rynker og for tidlig aldring af huden. De røde kerner indeholder nemlig det ultra-kraftige antioxidant polyfenol, som forebygger tegn på aldring. Det lyder som en god grund til at tilsætte nogle grantæblekerner til sin salat eller yoghurt allerede i dag!

LÆS OGSÅ: Rødkålssalat med granatæble

6. Granatæbler forhindrer kræftceller i at vokse

Selv om grøntsager og frugt ikke kan kurere kræft, så kan de i høj grad være med til at stoppe udviklingen af kræftceller. Granatæbler er en af de bedste former for frugt til at hjælpe med at forebygge kræft, hvis du spiser kernerne eller drikker granatæblejuice jævnligt. Du kan for eksempel tilsætte de saftige kerner til en lækker smoothie.

7. Granatæbler har anti-inflammatoriske egenskaber

Ved at spise granatæbler reducerer man samtidig inflammation, og det kan bl.a. være med til at bekæmpe symptomer på leddegigt. Granatæblet kan også hjælpe med at forebygge bruskskader og er absolut fantastisk for dine led. På grund af de fremragende anti-age egenskaber, kan granatæbler hjælpe dig med at holde dine led sunde. Derudover kan granatæblejuice også hjælpe med at lindre ledsmerter.

LÆS OGSÅ: 5 gode kilder til D-vitamin

Hvordan piller man et granatæble?

Se med i videoen, og få opklaret, hvordan man lettest får kernerne ud af et granatæble uden at få rød frugtsaft ud over hele køkkenet:

LÆS OGSÅ: 10 gode råvarer at spise om vinteren