SUNDHED & TRÆNING

Her er 2020's mest populære diæter ifølge Google

Keto, Dukan, Paleo. Når det kommer til listen af slankekure, diæter og livsstilsændringer er mulighederne mange. Men hvilke er de mest populære? Se listen over årets mest søgte diæter.

Du har helt sikkert hørt om Keto, Dukan, Paleo - og man kunne blive ved.

Der er nemlig ingen tvivl om, at der findes et væld af slankende diæter, og tit kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilke der virker, og hvilke der er rent fup. 

Men én ting, der er sikkert, hvis man gerne vil opnå resultater er, at spise rigtigt og måske endda omlægge ens livsstil. Derfor er det heller ikke så underligt, at nogle af tidens mest søgte diæter har mere end 25 millioner Google-søgninger.

DE MEST GOOGLEDE DIÆTER I 2020

Virksomheden Ahrefs, som blandt andet kan tracke søgninger, har i en rapport afsløret årets 10 mest populære diæter på baggrund af Google-søgninger.

På toppen af listen, og dermed på en solid førsteplads, er Keto-kuren, som har fået hele 25,4 millioner søgninger. Keto er kendetegnet ved at være en diæt, hvor man undgår kulhydrater, og derfor lover kuren, at kroppen i stedet tvinges til at forbrænde fedt.

LÆS OGSÅ: Nyt sundhedsfænomen lover færre rynker og bedre immunforsvar

En af grundene til at Keto-kuren kan have opnået så mange søgninger, kan være fordi, at kuren særligt er anerkendt på baggrund af dens fordele - udover vægttab - som blandt andet er, at mange mener, den reducerer risikoen for kræft og forebygger andre sygdomme.

DIÆTEN SOM HALLE BERRY OG JENNIFER ANISTON SVÆRGER TIL 

Efterfulgt af Keto-kuren er den anden mest søgte slankekur ’intermitterende faste’, bedre kendt som IF-kuren, der indtil videre har rundet 11,7 millioner søgninger i år. Denne type slankekur har, som der ligger i navnet, fokus på et bestemt spisemønster, der inkluderer faste. Diæten er en ældgammel tradition, hvor man faster ca. 16 timer pr. døgn, og det siges, at fasten er sund for fordøjelsen og giver en masse energi. 

At følge den 'intermitterende faste' er efterhånden en anerkendt metode, og den er med tiden blevet benyttet af flere berømtheder - som blandt andet Halle Berry og Jennifer Aniston.

LÆS OGSÅ: 15 madvarer du skal spise, hvis du vil have en flad mave

TILBAGE TIL STENALDEREN

Årets tredje mest populære slankekur ifølge Google er Paleo-kuren. Diæten har nemlig 3,8 millioner søgninger, og adskiller sig lidt fra andre typer slankekure. Paleo er kendetegnet ved, at man skal basere sit fødevareindtag på baggrund af tanken om, at man skal spise som ens forfædre gjorde – og derfor er det kød, grønt, æg, frugt, bær og nødder, som er på menuen. Kuren bliver derfor også kaldt ’stenalderkuren’.  

Palæo-kuren er særligt blevet populær de seneste år, hvor vi er blevet mere bevidste omkring hvor skadeligt forarbejdede fødevarer og e-numre er, og fordi studier viser, at man tilbage i stenalderen havde langt færre livsstilssygdomme som diabetes og fedme.

Udover de tre ovenstående er DASH-diæten, militærkuren og den berygtede alkaline-kur ligeledes at finde blandt de 10 mest populære slankekure. 

Læs mere om: