SUNDHED & TRÆNING

Her er kaffen, der kan øge din produktivitet med 80%

De fleste drikker en kop kaffe, hvis de gerne vil være mere friske. Men hvilken type kaffe giver dig mest energi? Vi giver dig svaret her.

Som alle ved, så er der koffein i kaffe. Derfor drikker mange en kop kaffe om morgenen, for at få lige dét ekstra energiboost. Men kaffe kan drikkes på et hav af forskellige måder; cappuccino, kaffe latte, americano osv. Men hvilken type er bedst, hvis du gerne vil øge dit produktivitetsniveau?

Eksperter fra Brewsmartly.com har netop lavet en undersøgelse om, hvilke populære kaffetyper, der øger produktiviteten mest og mindst hos kaffedrikkere.

Læs også: 7 gode og sunde vaner, du bør unde dig selv

Her er de typer af kaffe, der øger din produktivitet mest og mindst.

Kaffetyper, der øger din produktivitet

1. Espresso

Hjertet og sjælen i enhver kaffevariant, findes i den bryggede espresso. Denne kaffetype vil øge din produktivitet med ca. 80%. Så skal du nå mange ting på én dag, er det en god idé, at starte dagen med et espressoshot.

Espresso stammer fra Italien og består af finmalet kaffe, der brygges under tryk, hvor man på den måde fanger essensen af kaffebønnen.

2. Sort kaffe

Er du ikke vild med den stærke espresso, skal du i stedet drikke en kop sort kaffe - også kaldet americano. En kop sort kaffe vil nemlig øge din produktivitet med 75%, og kan derfor give dig et næsten ligeså godt energiboost som en espresso.

3. Iskaffe

Iskaffen er sommerens svar på en americano og er populær som aldrig før. Det er faktisk heller ikke en helt dum idé, at drikke denne lækre og smagfulde kaffetype, hvis du vil have en ekstra produktiv dag. Du kan nemlig øge din produktivitet med 67%, når du drikker den iskolde kaffetype.

Læs også: Det værste og bedste at indtage før sengetid

Kaffetyper, der mindsker din produktivitet

1. Frappuccino

Du skal ikke drikke den populære blendede kaffetype, frappuccino, hvis du ønsker en produktiv dag. Denne kaffetype har nemlig den mindste produktivitetsforøgelse med kun 14%, og det skyldes muligvis det høje sukkerindhold som frappuccinoen indeholder. 

Så hvis du blot har en afslappet dag med få opgaver, er frappucinoen din go to-kaffe.

2. Irish Coffee og Cappucino

Alkohol er aldrig en god ide at indtage, hvis du vil øge din produktivitet. Derfor er irish coffee også på andenpladsen over, hvilke kaffetyper, der mindsker din produktivitet.

Irish coffee vil nemlig kun hæve dit produktivitetsniveau med 17%. Kaffetypen er derfor en god idé først at drikke om eftermiddagen eller efter aftensmaden.   

Læs også: 5 gode kilder til D-vitamin

Cappucinoen er en mælkebaseret kaffe lavet af et dobbelt espresso-shot og varm mælk, og er sammen med irish coffee, på andenpladsen over den kaffetype, der giver det mindste produktivitetsniveau.

3. Café au lait

På tredjepladsen over de kaffetyper, der mindsker dit produktivitetsniveau, er café au lait.

Café au lait kan let blive forvekslet med en flat white, men hvor café au lait består af sort kaffe og varm mælk, og kun øger dit produktivitetsniveau med omkring 25%, består en flat white af et espresso shot og varm mælk, og øger dit produktivitetsniveau med 33%.

Læs også: Nyt sundhedsfænomen lover færre rynker og bedre immunforsvar

 

Læs mere om: