Hvad dine cravings prøver at fortælle dig

Is, slik, chokolade og chips. Disse snacks er noget vi vel alle engang imellem har en trang til. Men hvorfor får vi disse cravings? Mangler vi bare noget sødt, eller er det rent faktisk vores krop, der prøver at fortælle os noget? Læs med her.

Dette fortæller dine cravings dig

Når det bliver sen eftermiddag eller efter aftensmaden, så melder den lille sult sig. Man får en trang efter is, slik, kage eller chips. Men der kan faktisk være en grund til at, du længes efter netop disse madvarer. Din krop prøver måske at fortælle dig noget - men hvad ønsker den i så fald at sige?

Der kan være flere grunde til, at man får lyst til noget usundt. Nogle gange har man bare brug for noget sødt, mens det andre gange er en besked fra kroppen. En grund til at kroppen længes efter søde sager kan være, at hver gang man spiser noget sødt trigges glædesdelen i hjerne - den samme del af hjernen der er med til at opretholde for eksempel et stofmisbrug. Det betyder, at man tror, man mangler disse søde sager, selvom man ikke fysisk er sulten. I disse tilfælde kan det være godt at kende et sundere alternativ, der slukker trangen.

LÆS OGSÅ: SUNDHED | Derfor skal du leve antiinflammatorisk

Behovet for nogle bestemte typer madvarer kan opstå, fordi man har et ernæringsmæssigt behov, som man ikke opfylder. Derfor reagerer kroppen ved at skabe denne trang til en bestemt madvare. Ofte kan det være, fordi kroppen mangler de sunde typer fedt. Mange er bange for fedt og tæller alle kalorier i den mad, de spiser. Men sundhed er meget mere end kalorier og fedt-forskrækkelse. Derfor er det vigtigt at lytte til, hvad ens krop prøver at sige. Kig med i galleriet nedenunder for at få svar på, hvad disse længsler kan betyde samt nogle forslag til sundere alternativer, der mætter dem.

Hvad dine cravings prøver at fortælle dig

 

Læs mere om: