I Sex and the City shopper hovedpersonerne løs - og ifølge ny undersøgelse gælder det kvinder generelt, når vi er stressede
SUNDHED & TRÆNING

Kvinder bruger shopping til at kurere stress

Føler du også, at det fjerner al stress og ubehag i din krop, når du står en butik og tager beslutningen om at købe nogle lækre sko eller den flotte bluse?

Er du inde i en stresset periode på jobbet, eller er du netop blevet forladt af en kæreste, så er der stor sandsynlighed for, at shopping trænger sig på. I en ny amerikansk undersøgelse svarede hele 40 procent af de kvinder, der ofte var stressede, at de forsøgte at kurere deres stress og anspændthed med shopping.

Det er over 1000 amerikanske kvinder og mænd, der har svaret i en undersøgelse om stress og vaner, som nyhedsmediet Huffington Post har i værksat.

Prøver alt for at slippe væk

Ud over at bruge shopping som forsøg på afstresning så havde disse kvinder også en tilbøjelighed til at bruge andre midler til at flygte fra stressen. Eksempelvis ved at trække i træningstøjet og motionere det væk eller at give sig til at trøstespise. Hele 86 procent af disse kvinder svarede også, at de blev mere fokuserede på deres vægt, når de var stressede.

Disse kvinder begrundede deres handlinger med, at de gerne ville flygte fra stressen i stedet for at tage kampen op med den. Andre stressede kvinder i undersøgelsen meldte helt modsat, at de hellere ville prøve at få fat om stressens rod og løse problemet i stedet for at undslippe det via overspringshandlinger, skriver Huffingtonpost.com.

Shopping fører til flere bekymringer

Ikke overraskende var de kvinder, der lavede stress shopping også mere tilbøjelige til at føle sig pressede over deres økonomiske situation. Således svarede de, at de ofte bekymrede sig om, hvordan de skulle få råd til de månedlige regninger. Det vil sige, at deres måde at håndtere problemerne med shopping, vil kunne føre dem ud i yderligere stress.