SUNDHED & TRÆNING

Øvelse mod stress

Yogaøvelsen Setu Bandha Sarvangasana hører til den sidste del af en yogatime med øvelser på gulvet. Men føler du dig stresset, og har du brug for en timeout, er denne øvelse også perfekt for sig selv

Den strækker ud i bryst, nakke og rygrad. Beroliger hjernen og modarbejder også mild depression, samtidig med at den stimulerer lungerne og organerne i maven, så din fordøjelse bliver forbedret.

1. Læg dig udstrakt på gulvet. Bøj dine knæ og placer fødderne på gulvet med dine hæle så tæt mod numsen som muligt.

2. Udånd og pres dine fødder og arme aktivt i gulvet, mens du skubber dit haleben mod bækkenet og løfter numsen fra gulvet. Sørg for at dine lår og fødder forbliver parallelle.

3. Fold dine fingre under dig og hold armene strakte, så de hjælper dig til at hvile på dine skuldre.

4. Løft nu din numse så højt, at dine lår bliver parallelle med gulvet. Hold dine knæ direkte over dine hæle, mens du løfter dit kønsben mod navlen.

5. Løft hagen en lille bitte smule væk fra brystet, så du får plads til at spænde dine arme let og brede dine skulderblade, mens du holder stillingen. Bliv i stillingen, så længe du kan. Du kan også lade armene ligge ned langs siden og langsomt udføre øvelsen med bevægelse ved at løfte numsen op og ned. Kom ud af den med en udånding og ved at rulle langsomt ned ryghvirvel for ryghvirvel.

 

Tip til din træning
youmeyoga.com får du meget mere yoga, tips og tricks af sundhedsredaktør og yogalærer Karen Pallisgaard.

 

 

Relevante links

Sådan spiser
du dig sund
Yogaøvelse
mod stress
Maveøvelser
der virker!

 

Læs mere om: